Esu dviejų vaikų mama, dukra jau lanko darželį, brolis-eileje. Viltingai laukėmė birželio pradžios, po to vidurio, dabar - liepos pradžios arba vidurio, žodžiu, tos ypatingos dienos, kai sužinosime ar sūnus pateks į darželį ar ne.

Kaip ir dera esu prisiregistravus Vilnius.lt sistemoje, kurioje galiu sekti, sūnaus eilės vietoją į mums priklausantį darželį, bet. Keista, jei nors kartą grandioziniuose planuose nebūtų to trumpo žodelio „bet“. Bet sistema neveikia, nes, kaip man sakė, „kaip tik dabar yra sudaromos eilės į darželius“. Tačiau tą patį tekstą girdėjau ir prieš mėnesį, kai negalėjau prisijungti prie sistemos ir patikrinti eilės vietos.

Gerai, jei sulaukę išganingosios liepos „X“ dienos, sužinosime, kad vaikas pateko į darželį ir rugsėjo pirmąją galėsime pasveikinti savo vaiko auklėtojas, o jei bus nemalonusis scenarijaus variantas - vaikas nepateko į darželį?

Nežinau, gal savivaldybės darbuotojams, kuruojantiems naujosios sistemos įdiegimą atrodo, kad šešių savaičių tėvams pakaks sugalvoti, kur padėti savo vaiką, kai mama turi išeiti į darbą?

Turtingesni tėvai galbūt spės susirasti gerą ir malonią auklę, su kuria ramiai galės palikti savo atžalą namuose, kol jie bus darbe. O ką daryti tiems, kurie net neuždirba tiek, kiek kainuoja auklė? Na, bet tai ne mūsų problema, ir net ne tų darbuotojų - duomenų bazės tvarkytojo ir duomenų bazės administratoriaus, kurie uoliai dirbo su prašymais, formavo grupes, tvarkė informaciją, susijusią su naujų grupių darželiuose komplektavimu ir jau birželio viduryje savo darbo vaisius, manau, turėjo parodyti viltingai laukiantiems tėvams. Pasirodo, pusantrų metų šiai užduočiai atlikti mažoka.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!