Pritariu, kad būtina uždirbti nors po 1000 eurų „į rankas“, kad minimaliai galėtum patenkinti 4 asmenų šeimos poreikius.

Mes šeimoje esame keturiese, abu su vyru dirbame, kartu gauname 1200 eurų. Sūnus studijuoja, dukra dvyliktokė. Jau dabar sunku, o kas bus kitąmet, kai dukra pradės studijuoti, bet baisu pagalvoti. Mūsų būstas – nuosavas, o jei dar reiktų nuomotis...

Vyras turi aukštąjį išsilavinimą, dirba pareigūnu, mano darbas – taip pat tarnautojos. Kaip turi išgyventi dar mažesnes pajamas gaunantys, net neįsivaizduoju. Turbūt iš nevilties daugelis ir geria, kad nejaustų to žeminančio jausmo, kai galo su galu nesuduria.

Dažnai drabužius perkame iš padėvėtų rūbų parduotuvių, būtinuosius vaikams stengiamės nupirkti naujus. Jei nueiname į spektaklį kartą per metus, tai jau didžiulis įvykis, ir tai tik dviese, o ne visa šeima. Bojai, jei kuris nors šeimoje susirgs ar pasakys, kad reikia taisyti dantis – vėl bus papildomos išlaidos. Stengiamės pirkti, kai būna akcijos, kad sutaupytume.

Dar turime ūkį, patys sau užsiauginame daržovių ir mėsos. Labai žeminantis jausmas, kai savo vaikams dažnai turi sakyti, kad trūksta pinigų, nors jie prašo būtinų dalykų. Niekas šeimoje nerūko, retai vartojame alkoholį. Vis dažniau pagalvoju apie darbą užsienyje, nes būdami specialistai tik dviese uždirbame minimalią europinę algą ir vos suduriame galą su galu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: