Visų pirma, noriu pasakyti, kad aš kaip žmogus kategoriškai ir besąlygiškai smerkiu bet kokį smurtą, tuo labiau nepateisinu žudynių ir esu už taiką pasaulį. Bet kraujas verda, skaitant Vakarų žinasklaidos straipsnius, kurie kaip užsikirtę nepaliauja kartoję, kad žudomi taikūs, nekalti žmonės, o kariuomenė Egipte kovoja prieš demokratiją.

Visur tik ir skelbiami vyriausybių vadovų, ministrų pasisakymai (su ponu Obama priešakyje) smerkiantys, atseit, taikių protestuotojų žudynes, arba interviu tik su nariais iš Musulmonų brolijos, kurie rėkia, kad nenustos tol, kol nebus sugrąžintas jų demokratiškai (?) išrinktas prezidentas. Bet nežinau, ar pastebėjote, kad kameros per CNN reportažus neatsisuka į kitą pusę, kurioje yra paprasti, išsilavinę, protingi Egipto piliečiai, norintys matyti savo šalį augančią ir klestinčią, norintys gyventi normalų gyvenimą.

Jie visam pasauliui visokiais būdais bando pasakyti, kad šiuo metu armija kovoja ne su taikiais civiliais, bet su terorizmu! Kad jiems armija yra jų gelbėtoja, ir jie ja labai didžiuojasi ir kad armija jaučiasi tokia tvirta tik dėl to, kad ją palaiko beveik 80 milijonų šalies gyventojų.

Jie 100 proc. palaiko armijos sprendimą neleisti į jų vidinius reikalus kištis JAV, kurios vyriausybė „užsidėjusi“ susirūpinimo veidą tik ir džiaugiasi tokia suirute ir tik ir laukia galimybės įsikišti. Egiptiečiai puikiai žino, kuo JAV įsikišimas baigėsi Irakui, Iranui, Sirijai ir jie viską padarys kad išsaugotų savo šalį.

Aš pati taip pat norėčiau suprasti, kodėl JAV ir ES turi teisę kišti į jų vidaus reikalus? Ar Egiptas kreipėsi į juos pagalbos? Kodėl jie girdi tik 5 milijonų (maždaug toks skaičius Musulmonų brolijos narių yra Egipte) balsus, bet ignoruoja visų likusių, kurių apie 80 mln.! Ir girdi būtent tuos, kurie griauna visą šalį? Tai, kas vyksta jų šalyje, yra tik jų reikalas ir niekas geriau už juos nežino kaip su tuo susitvarkyti!

Įdomu, jeigu „Time square“ pasirodytų „Al Qaeda“ vėliava, ponas B. Obama tikrai dar ne tokių priemonių imtųsi jai sunaikinti. Ir tada ilgai ir nuobodžiai kalbėtų apie tai, kokia Amerika tvirta šalis ir kad jų dvasios niekas nepalauš ir jie kovos su kiekvienu, kurie kelia grėsmę civilių amerikiečių gyvybėms.

Kodėl JAV valdžia priešingai elgiasi Egipto atžvilgiu? Ar ne dėl to, kad JAV turi ten savo interesų? Juk Egiptas labai svarbi arabų valstybė… O toliau savo laišką noriu pratęsti išsakydama egiptiečių mintis, kad sužinotumėte, ką jie mato savo šalyje ir ko kažkodėl vakarų žiniasklaida neskuba parodyti.

Mano žiniomis, Egipto žmonės nori pasakyti, kad taikūs protestuotojai neturi pajėgų ir galimybių per kelias valandas nužudyti daugiau nei 47 šalies policininkus.

Taikūs protestuotojai neužpuldinėja policijos pastatų su granatomis, nemėto Molotovo kokteilių, neišžudo ten esančių policinkų, neišrengia jų nuogai ir neištempia jų kūnų į gatvę (įvykiai Kerdasoje, kuri randasi piramidžių kaimynystėje).

Taikūs protestuotojai neiškelia juodų „Al Qaeda“ vėliavų ir nesididžiuoja Osama Bin Laden ar Aymanas Al Zawahiri portretais. Taikūs protestuotojai nevykdo krikčionių genocido, ką dokumentuoja daugybė nufilmuotos medžiagos, kuri, kam įdomu, yra patalpinta „Youtube“ internetiniame puslapyje.

Taikūs protestuotojai neužpuola daugiau nei 45 krikščionių bažnyčių, nesudegina iki pamatų 19 bažnyčių ir katedrų, pastatų, statytų dar prieš kelis šimtus metų! Nesuniokoja krikščionių namų, verslo centrų, nesunaikina tiek kultūrinio paveldo. Galų gale, taikūs protestuotojai taip barbariškai nedegina ir neniokoja savo šalies, kurios vardan kovoja!

Taikūs protestuotojai negina žmogaus, kuris tikslingai per savo šalies valdymo metus įleido į Egiptą tūkstančius teroristų iš Afganistano, Pakistano ir Irako. Ir kaip dabar aiškėja, šalyje daugelis protestuojančių Musulmonų brolijos narių netgi nėra Egipto šalies piliečiai.

Taikūs protestuotojai nežingsniuoja ginkluoti ir nestatyto į pirmas eiles savo moterų ir vaikų, kas reiškia, jog pavojaus atveju jie yra pasirengę rizikuoti jų gyvybėmis vardan Islamo. Dabar klausimas, kiek viso to, kas išvardinta, šiuo metu vakarų žiniasklaida yra pranešusi?

Mano galva, Musulmonų brolija ir jų pasekėjai niekada nežinojo ir niekada nepažinos taikos. Manau, kad musulmonų brolija yra teroristinė grupuotė, kurios kuklumo kaukė nukrito po įvykių Egipte. Tie, kurie gyvena su kardu ir mirs nuo jo. Dar prieš prezidento Mohamedo Mursi išrinkimą jie viešai reiškėsi, kad pavers Egiptą pelenais, jei jų žmogus nebus išrinktas (...).

O aš dar nuo savęs noriu pridėti, kad tik išrinkus Mursi prezidentu, ta pati Vakarų žiniasklaida mirgėjo straipsniais ir reportažais apie tai, kad rinkimus laimėjo partija, kuri diskriminuoja moteris, nusiteikusi prieš kitatikius, pabrėžiant krikščionis, ir taip toliau ir panašiai, ir vargu ar tai nuves šalį į demokratiją, bet kažkaip šiandien visa tai užmirštama ir rodoma tik tai, kas paranku „didžiosioms“ pasaulio valstybėms, o labiausiai JAV. Gėda!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!