Užėjom į pastatą, kuriame prekiauja lašinukais. Tiesiu taikymu nukulniavom prie reikiamo prekystalio. Stovėjau ir laukiau, kol pardavėjas aptarnaus senyvą žmogų (užtruko apie 10 min.). Belaukiant sugalvojau, kad ir rauginto agurkėlio būtų neblogai, ir marinuoto česnakiuko. Pradėjau dairytis...

Nusipirkusi lašinukų (puiku, kad priėmė kortele) už nugaros aptikau neblogus agurkėlius – nupirkau kelis (šįkart jau grynais). Toliau nukeliavau česnakiuko ieškot.

Maždaug viduryje salės stovėjo moteriškė su didele bačka raugintų kopūstų, šalia jos, ant kitos prekeivės prekystalio, styrojo dideli marinuoti česnakai – būtent tokių ir norėjau. Priejau, paprašiau: „Man porą galvučių česnako.“

Moterytė, atsakiusi, kad česnakas yra ponios, kuri prekiauja raugintais kopūstais, mielai pakišo maišelį ir leido paėmus už kotelių sava ranka įsidėti į maišelį (visai šalia stovėjo dėžutė su metaliniais pinigais). Čia pat atsisuko kopūstų pardavėja, pasakė, kad kainuos 1,8 euro. Padaviau 2 eurus ir moterytė iš kopūstų, tom pačiom pirštinėm, pasikrapštė centų dėžutėje, ir atradusi 20 centų, atidavė grąžą.

Tuo pat metu priėjo mergina su vaikeliu ir paprašė įdėti kopūstų... Ir žiūrių, kad tom pačiom rankom, ištrauktom iš pinigų ir t.t., nepakeitusi pirštinių (apie dezinfekantą nekalbu net, nes jos tokio išvis neturėjo, bent nesimatė), sukišo rankas į statinę, sugriebė tarp dviejų rankų kopūstus ir sukišo į maišelį.

Net nupurtė! Ji ką tik kapstėsi metalinių pinigų krūvoje, o po to, tomis pačiomis rankomis – kyšt į statinaitę... Taip virusai ir plinta. Dėl tokių neatsakingų pardavėjų, kurias, manau, reiktų griežtai bauduoti.