Esame taip pat nukentėję nuo savivaldybės padarytos reformos. Auginame du vaikus. Prieš 3 metus pasikeitėme gyvenamąją vietą ir iš karto užsirašėme į eilę į vaikų darželį su pradine mokykla pagal naująją gyvenamąją vietą. Tai yra, savo eilės lankyti parengiamąją grupę, o vėliau ir pradinę mokyklą, mes laukiame jau 3 metus.

Visą tą laiką vežiojame vaikus iš Lazdynėlių į Šeškinės mikrorajone esantį vaikų darželį. Daug laiko praleidžiame kamščiuose, bet su viltimi, kad nuo kito rudens bus daug lengviau. Lapkričio mėnesį buvome nusprendę pasitikrinti, ar tikrai mūsų eilė ateina, kaip ir buvo žadėta vaikų darželyje. Pasiskambinau jiems, mane informavo, kad dabar jau visas eiles tvarko miesto savivaldybė ir visi sąrašai yra perduoti jiems.

Sunerimę skambinome į savivaldybę, kur mums patvirtino, kad mūsų prašymai yra, ir pagal eiliškumą mes patenkame į 2013 m. grupę. Vis dėlto, prieš keletą dienų gavome laišką iš darželio, kuris informavo, kad mes esame išbraukti iš eilės ir turime užsirašyti iš naujo.

Dėl to, kad šiuo metu jau lankome kitą vaikų darželį, mus išbraukė iš eilės, kurioje stovėjome 3 metus. Užsirašėme iš naujo, bet pagal savo numerius matome, kad į grupę mes jau nebepatenkame. 3 metai laukimo, o dėl savivaldybės padarytos reformos būsime priversti ir toliau vežioti vaikus į kitą miesto galą - sudarinėti spūstis, gaišti laiką, deginti kurą.

Kodėl neatsižvelgiama į reformos pasekmes? Kodėl tokiems atvejams negalima išsaugoti eilės vietų? Kodėl mūsų valdžia, darydama reformą, nepalengvina, o apsunkina žmonių gyvenimą?

Esu visiškai nusivylusi savivaldybės reforma.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipusis į savivaldybę, jos atstovai sakė, kad artimiausiu metu bus svarstoma, ar tokiais atvejais laukiantieji gaus kokių nors nuolaidų.

„Artimiausiu metu bus svarstoma, kaip turėtų būti sprendžiama dėl jau lankančių darželį vaikų perkėlimo iš vienos įstaigos į kitą, jeigu prašymas jau buvo pateiktas anksčiau. Galutinių sprendimų kol kas nėra priimta. Vis dėlto, kviečiame tėvelius parašyti el. paštu darzeliai@vilnius.lt ir aprašyti situaciją. Tėvai, dabar nusprendę perkelti savo vaiką iš vieno darželio į kitą, turėtų parašyti naują prašymą – tai galima padaryti ir internetu“, - teigė Švietimo skyriaus vedėjas Džeraldas Dagys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)