Rugpjūčio pabaigoje su mama nuėjome į vaistinę. Už mūsų eilėje stovėjo vyras ir žmona, gal 25-erių ar 30-ies metų, su kūdikiu vežimėlyje, kokių vienerių metukų.

Pasižiūrėjus į kūdikį, matosi, kad jo veidukas ir drabužėliai išterlioti šokoladu. Tai ir pykstasi vyras su žmona, būtent dėl to, kad kūdikis visas murzinas. Gerai, kad bent jau tyliai, o ne rėkia per visą vaistinę. Vyras varo ant žmonos rusiškai, atseit, kodėl ji kūdikio nenušluostė, jį purviną į vaistinę pasiėmė, žmona atgal vyrui irgi kažką pasako, nelabai išgirdau, ką.

Na paskui ji išsitraukia drėgnas servetėles ir nuvalo vaikui veidelį, dar vėliau kažką vyrui sako, kažką su čio (rus. че). Nueina žmona prie kasos, o vyras sau po nosim murma „čiokajet ona, ne ponimajet, d**a“ ir pan. Mes užsimokėjome ir išėjome iš vaistinės. Apie šį vaizdelį kartais susimąstau. Kalbėjomės apie tai su mama, tačiau mūsų nuomonės labai skiriasi.

Gal Jūs, gerbiami skaitytojai, pasakysite, kas gi vis dėlto kaltas šioje situacijoje – ar vyras, kuris, sakykime, nevaldo emocijų viešoje vietoje ir rėkia ant žmonos, ar ta pati žmona, kuri laiku nenuvalė kūdikio?

Lauksiu jūsų pamąstymų komentaruose.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.