Brangieji taksi vairuotojai, nekiškite nagų ten, kur nenorite, niekas neverčia. Tai, kad esu moteris, nereiškia, kad nežinau, kaip reikia užkurti automobilį, laidais sujungus akumuliatorius. Ir tai – ne tik teorinės žinios. Ir neapsimeskite, kad norite ar galite padėti, jei taip nėra. Juk gaunate atlygį ir beveik visuomet – su „arbatpinigiais“, kai žmogų tiesiog paimate iš vienos vietos ir nuvežate ten, kur prašo.

O buvo taip – žiema, šalta, neužsivedė automobilio variklis. Ilgai aiškintis nereikėjo – akumuliatoriaus problema, tai dar vakare paaiškino protingas žmogus, kuris padėjo užvesti automobilį. Deja, jau buvo vakaras, parduotuvės nebedirbo.

Taigi, buvo sugalvotas labai paprastas ir praktiškas gelbėjimo planas – ryte užsisakyti akumuliatorių parduotuvėje (ir vyrišką pagalbą jį pakeisti), per pietus iš darbo nulėkti iki savos automobilio su taksi, o jį kviečiant operatorei paaiškinti, kad reikia ne tik pavežimo paslaugos, bet ir pagalbos. Susitarėm, informavo, kad automobilio užvedimas kainuoja 10 eurų. Sutinku, neturiu kur dėtis.

Atvažiavo gana maloniai bendraujantis vyras, nuvežė iki automobilio. Visas malonumas čia ir baigėsi. Prijungia laidus prie akumuliatoriaus ir liepia užvesti. Akumuliatorius nepasikrovė, normalu, kad „gyvybės“ per mažai, bet vairuotojas nusprendžia, kad ne, su laidais automobilio užvesti tikrai nepavyks, reikia traukti automobilį ir liepia bandyti užvesti, kol temps iš kiemo į kiemo į kalną. Sutariu, kad į kalną gal nereikia, dar nučiuošim abu atgal, nes kai kur – ledas.

Išsukęs iš kiemo po vieno bandymo staiga sustojo ir pasakė, kad ne, savo automobilio laužyti neketina ir palieka likimo valiai važiuojamojoje dalyje, kur jis „sėkmingai“ trukdo eismui. Tiesa, „geranoriškai“ pasakė, kad na, jei jau nepavyko, tai ir pinigų neims. Tikrai nepuoliau siūlyti, o po klausimo, ką man daryti, gūžtelėjo, atsisveikino ir nuvažiavo.

Galiu pasakyti, ačiū Dievui, kad kelią mano automobilis užtvėrė geram žmogui. Nepažįstamas vyras tuoj pat pagelbėjo bėdoje, pakvietė draugus ir netrukus automobilis jau „urzgė“. Nežinau, dėkoti taksistui, ar likimui, bet vyrukams, kurie pagailėjo moters, tai tikrai ačiū!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!