Vilniaus gatvė, kadangi yra gausi savo barais ir klubais, yra bene pelningiausia vieta pasiimti klientus. Pora naktų prieš tai, atvažiavus pasiimti kliento, priėjo keli taksistai, ir nors tokio ženklo nėra, tiesiai pareiškė, kad važiuočiau iš ten. Paklausiau, kas bus, jei neišvažiuosiu be kliento, pasakė, kad yra kameros, gausiu baudą ir šiaip nemalonumų galiu turėti. Aš priminiau, kad miesto gatvės priklauso visiems vienodai, todėl uždariau langą, sulaukiau kliento ir greitai jį išvežiau.

Vėliau stebėjau situaciją šalia Vilniaus g., stovėdamas su avarinėmis šviesomis, nedraudžiamoje zonoje. Gavau iškvietimą įvažiuoti į šitą gatvę. Išjungiau avarines šviesas ir privažiavau prie baro, kur prieš tai sulaukiau grasinimų. Deja, nespėjau privažiuoti, kai patruliai, įvažiavo ir būtent prie mano automobilio su paaiškinimais, kad pažeidžiau ženklą. Gal pusvalandį surašinėjo man administracinį protokolą ir baudą. Į po to pateiktus klausimus, kodėl aš tik įvažiavęs su avarinėmis šviesomis, su konkrečiu tikslu saugiai paimti klientą, esu baudžiamas.

Vilniaus širdyje esančioje gatvėje, man kaip kaip Lietuvos piliečiui, švelniai tariant, tokia tvarka nesuvokiama ir nepriimtina.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Vilniaus VPK DELFI trumpai pakomentavo, kad policijos pareigūnai privalo nedaryti jokių išimčių ir būti vienodai principingais ir reikliais visiems pažeidėjams.