Nusprendžiau šį mėnesį užsiimti savimi, juolab susiklostė aplinkybės ir atėjo metas išsigryninti tai, kas visą laiką tūnojo manyje kaip migla - rūkas, kas niekaip neišlindo į paviršių, bet jau kalasi. Lygiai po mėnesio aš pasieksiu savo gyvenimo atgimimą, kuris beveik sutampa su naujaisiais metais (beje, kinai naujus metus pradės švęsti tik nuo ateinančio savaitgalio).

Šį dienoraštį skiriu visiems, kuriems reikia paskatinimo, parodymo, palaikymo savo asmeninėje kelionėje į didesnį, geresnį, sveikesnį, išmintingesnį ir prasmingesnį gyvenimą, nors pats gyvenimas ir yra kelionė. Dalinuosi savo patirtimi, išgyvenimais, mintimis apie žmogų, gyvenimą ir Dievą – tą, kuris sapnuoja mus, sapnuojančius savo sapnus.

Pradedam savaitę ( vasario 3-9 d.)

Sekmadienis

Rytinė mankšta pasakoje (pajūrio pušyne, ties stovykla „Pasaka“), maudynės nuostabiose bangose. Mes buvom keturiese, deja, palyginti nedaug, tačiau kiekvienas bet kuriuo atveju dirba su savimi. Būryje, veikiant bendram dažniui viską daryti, įskaitant ir maudymąsi ledinėje jūroje, yra smagiau bei maloniau.

Sekmadienis – Saulės diena, Dievo diena, pirmoji savaitės diena, todėl koks bus sekmadienis – tokia ir visa savaitė.

Maistas – naminė duona be mielių, naminės obuolių-apelsinų sultys, varškė su braškėmis, obuoliai (naminiai), keptos orkaitėje daržovės (morkos, bulvės, burokėliai) su žaliais tarkuotais pastarnokais grietinėje, prieskoniais.

Bendravimas – viena dukrytė išvažiavo su draugais į Plungę slidinėti, kita pasikvietė draugę, žmona mokė mokinius (toks jos darbas) iki pietų, vėliau visi pietavom.

Veikla – rengiau programą „Mano gyvenimo projektas“. Tai jaunimui skirta programa, kol kas bandomoji (nors versija beta 2.0), todėl tik uždaram ratui. Manau, kad žmogui, ypač jaunam, pravers programa, kurioje yra vietos tiek intelektui, tiek protui, tiek kūnui, tiek ir santykiams, juo labiau tai turi pasitarnauti žmogaus savirealizacijai, sveikatai, sėkmei ir laimei. Programa rengiama pagal mano patirtį, išgyvenimus, gyvenimo supratimą ir daugelyje krizių atrastų galimybių panaudojimą (sveikata, verslas, savirealizacija, sportas, šeima, santykiai ir t.t.)

Kalendorius
Pirmadienis.

Kėlimasis – 6:06, dienos pradžia rimtyje, medituojant, padėkojant Dievui už viską, ką turiu ir kas esu ir ką veikiu. Padėka už šeimą – artimiausius žmones, už angelus sargus, kurie mane saugo. Už uždavinius, kuriuos man skiria gyvenimas. Tiesą sakant „uždavinys“ lotyniškai (ir itališkai, ir ispaniškai, ir angliškai) yra „problema“, todėl Dievo prašau kas dieną, kad duotų man kuo daugiau problemų, kurias – turėdamas omenyje uždavinius aš spręsiu ir taip artėsiu prie galutinio savo tikslo – savo žemiškosios misijos (užduoties) įgyvendinimo. Vėliau dukrytės palydėjimas į mokyklą, mankšta ir dušas (kontrastinis).

Šiandien nutariau pasninkauti, todėl maitinausi tik grynu šaltinio bei virintu vandentiekio vandeniu. Kažkaip sugalvojau praplauti vamzdžius. Juk žarnynas – tai mūsų vamzdynas, kuriuo teka atliekos. Kad neužsikimštų, reikia karts nuo karto praplauti. Jokio išankstinio planavimo - nieko, kas būtų skatinęs tai daryti. Priežastis – atgaila. Aukojau pirmadienio maistą Dievui, aukščiausiai visa persmelkiančiai grynajai sąmonei ir prašiau mainais sutvarkyti vieną asmeninę ydą, kuri jau pradėjo trukdyti ne tik aplinkiniams, bet ir man pačiam. Kol kas jos viešinti negaliu, kai atsikratysiu – parašysiu.

Veikla – reikalų aptarimas su tėvuku (mes partneriai bendrovėje), kai kurių darbų sutvarkymas biure, dalyvavimas teisme, vakare su šeima, pasakų skaitymas dukrytei. Viskas kaip ir tradiciškai.

Bendravimas – trūko bendravimo su žmona, vis kažkaip nesusiderinom bendros veiklos. Ji daug dirbo ties vyresniosios mokyklinio projekto.

Antradienis.

Dienos pradžia - 4:44. Prausimasis, virinto šilto vandens iš čiaupo bei gryno šaltinio vandens gėrimas, meditacija, padėka, skaitiniai apie būtį ir Dievą, dukrytės palydėjimas į mokyklą, mankšta, apsipylimas druskingu, aromatizuotu aliejais bei žolelėmis prisotintu vandeniu (vakar mažoji kojas mirkė jame) bei kontrastinis dušas, tačiau be jokios chemijos: šampūno, muilo ar dušo žele pavidalu. Taip, pamaniau, dar labiau apsivalysiu.

Esu pernai daręs eksperimentą – be chemijos maudžiausi visą mėnesį. Buvo atsiradusi viena dėmelė ant odos, gal grybelinio tipo, bet pradėjus naudoti chemiją vėl, ta dėmelė per tris dienas dingo, o visa kita – kuo puikiausiai. Reikia duoti odai ir organizmui atsipūsti ir nuo chemijos, juolab aš per dieną kelis kartus naudoju tą chemiją savo kūnui plauti.

Šiandiena „Agotos“ vardadienis, duonos diena. Nupirkau ryte skanių forminių (meškutės, širdutės) sausainėlių iš vietinės vegetarinės kepyklėlės ir padaviau Agotai, kad nusineštų į darželį ir švęstų savo dieną. Kadangi jos diena, tai pažadėjau pasiimti ją prieš pietų miegą. Labai apsidžiaugė mano mažylė. Tad veikla kaip ir jau numatyta – iki pietų keli reikalai mieste pas antstolius bei advokatus, o popiet švęsim Agotos dieną. Kai vakare grįš sesė ir mamytė, švęsim visi, nes mamytė vakar iškepė naujos šviežios duonos, kuri bus dedikuota Agotai.

Mano organizmas dar nėra gavęs maisto, todėl, manau, šiandiena dar pagyvensiu be jo. Keista girdėti kai žmonės išminčių ir žiniuonių kalendoriuose, skirtuose namų šeimininkėms aiškina, kad pusryčius būtinai reikia pavalgyti, o kai kurie dar mini, kad 6:00 ryto. Aš patyriau, kad tai absoliuti nesąmonė, bent jau mums sveikuoliams.

Taigi šiam kartui tiek, už kelių dienų parašysiu kaip sekasi valyti organizmą, nes esu numatęs įvairių įdomybių: obuolių dietą, sulčių savaitę ir dar daug kitokių ekspromtų, kurių net pats dar nežinau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!