Idėja parašyti apie savo požiūrį ir perduoti patirties dalį kilo po ankstesnių straipsnių populiarumo (negaliu spręsti dėl straipsnių sėkmingumo, nes buvo visokių nuomonių, na bet taip ir turi būti – net neigiami komentarai parodo, kad straipsnis perskaitytas ir į jį sureaguota).

Taigi, svajonių moteris – vienaip atrodo moteriai, kaip turėtų atrodyti tokia būtybė, kitaip vyrui, todėl nenorėdama tik teorinių rašliavų, paklausinėjau aplinkos vyrų ir moterų – ir, pasirodo, labai didelė dalis norimų matyti būdo bruožų kitame žmoguje sutampa.

Svajonių moteris (moterų akimis): išsilavinusi (kad būtų apie ką pakalbėti), turinti savo nuomonę (nebūtinai nekeičiamą, bet diskusijos metu palaikanti arba išsakanti tam tikrą poziciją), graži (susitvarkiusi ir prisižiūrinti – ne per daug makiažo, soliariumo kieko ribojimas – oranžinis žmogus panašus ne į gražią merginą; sutvarkyti nagai, tvarkingi drabužiai – darbo metų klubinė apranga neatrodo tvarkingai, nebent dirbi toje sferoje) - trys požymiai, kuriuos kartojo moteris. Nuo savęs dar pridėčiau, kad tokia moteris turėtų mokėti gaminti (sumuštiniai nesiskaito), bet ne dėl to, kad vyras reikalauja, bet tiesiog dėl to, kad pati nori, turėtų būti bendraujanti, turinti humoro jausmą.

Svajonių moteris (vyrų akimis) – o čia prasideda linksmybės, nes atrodo, kad skaitytum ankstesnę pastraipą, tik kitais žodžiais parašytą. Moteris turėtų būti graži, prisižiūrinti, naudotų minimaliai makiažo (kartais prabudus atrodo, kad iš vakaro buvo kita mergina), oranžinė splava tinka labiau vaisiams, ne merginos veidui. Būtų smagu su mergina pakalbėti įvairiomis temomis, o jinai ne tik linkčiotų galva, bet turėtų ir ką nors pasakyti, kartais pagamintų ką nors skanaus – nusibodo jau tie greitieji užkandžiai, kartu žiūrėtų sporto laidas, na, ir nepriekaištautų dėl vyrų vakarų. Be to, tos gražios gražios gražios merginos – labiau tinkamos pasimatymui, pasibuvimui, bet ilgesniam laikui neatsiradus bendroms pokalbių temoms, vyrai renkasi tas tik gražias ir protingas.

O dabar pereiname prie vyrų apibūdinimų, prie tokių, su kuriais norėtum nukeliauti į pasaulio kraštą, bet tuo pačiu likti ir Lietuvoje.
Svajonių vyras (moterų akimis): aukštas, simpatiškas, nebijantis prieiti prie moters ir jos užkalbinti, vyriškas (vyras praleidžiantis daugiau laiko prie veidrodžio nei moteris – atsiprašau, nenoriu), pasitinkintis savimi, mokantis pristatyti savo moterį taip, kad kiti jam pavydėtų, stilingas (griežtas NE kelnėms su juostelėmis ne sporto metu), bendrajantis, turintis humoro jausmą.

Galiu pasakyti, kad moteris iškalbingesnės ir tikrai turi daugiau reikalavimų vyrams, bet jie nėra jau tokie aukšti, kad neįstengtų vyras jų atitikti. Nuo savęs dar pridėčiau iš patirties – vyrui reikia išsilavinimo, nebūtinai daktaro laipsnio, bet bent jau baigtas aukštasis parodo, kad vyras sugeba pasiekti tikslą ir sėkmingai užbaigti mokslo procesą. Tuo pačiu pridedu, kad vyras neturėtų laikyti moters savo nuosavybe, bet laikyti ja partnere, su kuria einama bendru gyvenimo keliu, kartu sprendžiant problemas ir leidžiant smagiai laiką. Vaikai irgi nėra tik moters reikalas, vyras yra to proceso dalis – nuo vaikų atsiradimo iki jų išleidimo į suagusiųjų pasaulį.

Svajonių vyras (vyrų akimis) – o čia buvo jau sudėtingas klausimas diskusijai, tačiau pavyko sužinoti, kad vyrai negalėtų leisti sau, kad moteris juos išlaikytų, turėtų geresnį darbą už juos. Vyras šeimoje turėtų būti galva ir ramstis (o taip, o moteris tuo tarpu kaklas). Vyras turi turėtų savo nuomonę ir mokėti argumentuotai ją pateikti, kad moteris suprastų ir priimtų jį tokį.

Apibendrinant, atrodo, viskas taip paprasta, bet tuo pačiu sudėtinga. Visi norime antros pusės, kuri bent truputį būtų panaši į tą svajonę, tačiau susiduriame su situacija, kai nedrįstame mums patinkančiam žmogui tai pasakyti, prieiti, užkalbinti – galvojame pirmiausiai, ką jis/ji pagalvos, o jeigu draugai šalia, tai apie tokį žingsnį net kalbos negali būti. Draugų kompanijoje esame tik labai drąsūs visokiems pokštams ir pašmaikštavimams. Ir galiausiai būna, kad praleidi puikią progą, neapžiūrėjęs platesnio horizonto ir galimybių.

Taigi sakau: bandysiu, eisiu, pakalbinsiu, užkalbinsiu, pasakysiu, prieisiu – pasiseks arba ne, bet tada gailėsiuos, kad pabandžiau ir nepasisekė, o ne nepabandžiau, ir tokiu atveju tai tikrai nepasisekė.
Pradedu dabar, prisijungiat?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!