DELFI Piliečio gautas laiškas – žemiau:

Noriu paprašyti pagalbos – mano klausimas toks: draugės vyrą pamačiau su kita, kaip elgtis?

Turiu labai gerą draugę, kuri įtarinėja vyrą neištikimybe su mūsų bendra pažįstama – jie kartais kartu dirba. Draugė visada sako, kad tiksliai nežino, tačiau įtaria neištikimybę. Kai ji pakėlė skandalą, jų bendravimas neva pasibaigė, tačiau jie vis tiek kartu dirba ir kai matom juos kartu, atrodo labai įtartinai, nes jie net nesikalba.

Draugė jokių įkalčių neranda. Iš tikrųjų ji pati nėra šventa, nieko rimto, bet vis tiek... O tai mane labai nervina, nes, atrodo, pora turi visas sąlygas gyventi gražiai – nei pykstasi, nei ką, turi bendros veiklos, nedidelį versliuką. Tačiau ji nėra laiminga, visada skundžiasi, kad negauna dėmesio, kad yra neįvertinta, kad meilę įsivaizduoja ne taip, kad vaikui dėmesio mažai, bet nieko nekeičia, nes nori pirmiausia atsistoti ant kojų, o tada žiūrės.

Jau praėjus kuriam laikui po visų tų įtarinėjimų, aš pamačiau draugės vyrą su ta bendra mūsų pažįstama. Manau, jokių darbų dabar tikrai nėra, čia nesąmonė, jie tikrai meilužiai. Nenoriu pasakoti visų smulkmenų. Aš labai išsigandau ir pabėgau, manau, kad jie manęs nematė, bet negaliu nusiraminti.

Vis galvoju, kaip man pasielgti – pasakyti draugei ar nesikišti? Jei nepasakysiu, bijau, kad nebegalėsiu ramiai klausytis, kaip ji skundžiasi ir įtarinėja. Jei pasakysiu ir jei jie sugalvos skirtis, būsiu prie to prisidėjusi. Mane labai užgraužtų sąžinė.

Gyvenu jausdama stresą ir nežinau, kaip pasielgti. Labai noriu patarimų komentaruose.

Kviečiame jus pasisakyti – ar jums yra tekę atsidurti panašioje situacijoje? Kaip manote, kaip reiktų elgtis? Ar pasakytumėte dvejones dėl antros pusės neištikimybės draugui ar draugei? Ar verta kištis į kitų žmonių santykius? Jūsų minčių laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Paslaptis“.