Kai kurios daržovės: svogūnai, kopūstai, agurkai, pomidorai, morkos tapo mūsų dantims neįkandamos. Pradžioje maniau, kad čia tik man senstant, mano dantims tos daržovės tapo sunkiai sukramtomos, tačiau paklausinėjus jaunesnių žmonių, pasirodo, kad ir, jų nuomone, daržovės tapo labai kietos.

Ko gero, genetikai, pataikaudami daržovių augintojams, transportuotojams, urmo ir prekybos centrams, išvedė tokias veisles, kurių nebeįkanda ir žūsta iš bado kenkėjai, jos mėnesiais negenda, tačiau jų skoninės ir vartotojiškos savybės yra daug blogesnės.

Įdomu, kieno genai buvo įvesti į naujai išvestų veislių kopūstus – ažuolo ar uosio?

Anksčiau auginami kopūstai buvo sultingi, lengvai kramtomi, traškūs, o dabar juos galima vartoti tik termiškai apdorojus. Rauginti kopūstai tapo panašūs į raugintas medžio drožles.

Manau, kad tyliai, be triukšmo, po truputį, anksčiau Lietuvoje augintas daržoves keičia genetiškai modifikuotos veislės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Nori paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašyk el. p. pilieciai@delfi. lt.