Mes susidūrėme lygiai su tuo pačiu. Įsirenginėjame namą, pasisamdėme žmogų, kuris turėjo daug ką padaryti. Kai jau atliko didumą darbų, tiesiog pats sulaužė lango rėmą ir prižadėjo savo lėšomis už savo klaidą atlyginti – užsakyti ir įstatyti kitą. Ir... dingo pusei metų.

Tai ten kažkas atseit atostogauja, tai prekių nėra, tai kažkokie kiti projektai... Taip užkaltas langas jau stovi nuo rudens. Mes vis primenam, primenam, pinigai sumokėti...

Galų gale jis su mumis susisiekė. Atsiuntė sąskaitą faktūrą kaip įrodymą, kad langas yra užsakytas, teigė, kad pinigai pervesti ir dabar tiesiog reikia tris savaites palaukti, kol prekė atvyks. Na, laukiam tai laukiam.

Praėjus mėnesiui rašom, skambinam, vėl – jokios žinios. Ragelio meistras nekelia, niekas nieko nepasako. Taigi, mes susiradome paties lango gamintojo kontaktus ir pasiskambinom paklausti, na, kada gi prekė bus, kiek galima tą rėmą gaminti? Na, ir paaiškėjo, kad lango gamintojas yra išrašęs sąskaitą faktūrą ir jau pusę metų gaudo tą žmogų, kuris pasiėmė mūsų pinigus ir tiesiog dingo. Jokio avanso ir apmokėjimo už užsakymą nieko nebuvo pervedęs.

Rezultatas – iš naujo turėsime sumokėti pinigus ir laukti lango rėmo. Tad labai gerai suprantu tą influencerę, nes yra dėl ko nervintis! Įsivaizduokite: kai dėl kiekvieno tokio nesąžiningumo ar klaidų visas remonto terminas nusikelia neribotam laikui, o darbininkas prapuola.

Aišku, mūsų klaida buvo, kad mokėjome į priekį, tačiau pirminius darbus žmogus atliko laiku, o paskui dievagojosi kitką pabaigsiąs, tai ir patikėjome. Dėl to skaitytojams labai siūlau aklai nepasitikėti. Net ir tarp labai gražiai šnekančių ir net tarp pažįstamų žmonių pasitaiko bjaurių aferistų. Nepasimaukite, pasirašykite sutartys, sumokėkite tik atlikus darbui. Nes šiame sektoriuje darbininkai pradėjo labai piktnaudžiauti savo menama „galia“.

Protingas mokosi iš svetimų klaidų, tad labai linkiu pasimokyti iš mūsų „naivumo“ ir nepasimauti. Mes taip pat pasimokėme ir keliame didesnius reikalavimus, ir dabar viską darome tik pasirašydami popierius. Nes vieną kartą pasimovęs ant sukčiaus tampi nebe toks patiklus, tampi atsargesnis. Taip pat norėčiau palinkėti tiems, kas įsirenginėja būstus ar darosi remontus, didelės didelės kantrybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)