Kadangi esu grožio srities atstovė, šiuo atveju noriu padiskutuoti būtent šia tema. Ne, ne... aš tikrai nelyginsiu, kuri hercogienė gražesnė?! Ar ištaigingesnė?! Mano nuomone, tai apskritai nėra lyginama... Vien jau dėl to, jog abi jos visiškai skirtingos tiek savo išvaizda, tiek samprata, tiek pateikimu. Abi žavios, savitos, originalios ir nepakartojamos!

Apžvelgiant tam tikras vestuvių detales išorine prasme, turiu pastebėjimą! Žinoma, nepasakysiu nieko naujo, kad kuklaus ivaizdžio pasirinkimas atskleidžia visą moters esatį ir grožį, kad visų šių vestuvių detalių samplaika net ir su pačiomis mažiausiomis išskirtinėmis detalėmis sudaro autentišką, originalų įvaizdį. Bet šiuo atveju noriu atkreipti dėmesį į pačią Meghan Markle. Tikriausiai daugelis pastebėjote, jog vestuvių metu nuotakos makiažo įvaizdis nebuvo labai įmantrus ir net negalėčiau įvardinti jo kaip klasikinio ar netgi „tobulo” vizažo prasme.

Taip, tai buvo tobula, bet tobula savaip. Kažkas truputėlį kitokio, paprasto net stebinančio gerąja prasme. Apie ką aš?! Ogi apie tai, kad mes esame linkę matyti tobulai užmaskuotą odą. Norime atrodyti nepriekaištingai, pabrėždami mūsų visus didžiausius pliusus dažnai paslepiant tai, kas yra mūsų, mums ir tai, kas yra svarbiausia, galų gale... Tiesiog tikrieji M-E-S patys.

Šiuo atveju šis makiažo įvaizdžio pasirinkimas buvo visiškai neatitinkantis jokių sukurtų tariamų grožio kanonų. Nors galimybės Meghan atveju, kaip suprantate, beribės. Nežinau, ar pastebėjote, bet nuotakos makiažas nebuvo viską slepiantis, bei maskuojantis. Jis priešingai – atrodė truputėlį valiūkiškas ir vizažo prasme vertinant kiek žaismingai „netobulas”. Jos veide aiškiai matėsi strazdanos, kurios tarytum papildė raudonplaukio Princo Harry esybę. Netgi tokiose mažose detalėse buvo galima įžvelgti poros vienybę ir tarytum perskaityti žinutę „Palaikau Tave!”. Tai buvo labai žavu, atrodė mielai, šiltai ir nepakartojamai.

Na ir kalbant apie bendrą tokio renginio stilistiką, kuri apskritai diktuoja gero tono ispūdį, estetikos, grožio prasme ir iš kurios turim tikrai daug ko pasimokyti, norėčiau atkreipti dėmesį į mūsų šalies moteris, kurių dauguma savo makiažo pasirinkimą supranta kaip pupyčių „grožio standartų” pritaikymą, kuriant savo įvaizdį. Jų nuomone, tai yra pati aukščiausia grožio pakopa vizažo bei stiliaus pasirinkime. Kartais darosi labai graudu, kad mūsų dauguma grožio ir stiliaus elementų semiasi iš tokių „pupytiškų moterų”, kurios su grožiu ir estetika nelabai turi kažką bendro.

Perdėtai išpiešti nagai, be saiko klijuojamos žėrinčios akutės, silikoninės lūpos, per ilgos, išsikraipiusios, priaugintos blakstienos, bereikalingas mikropigmentacijų darymasis ir ryškus makiažas tikrai nėra pats teisingiausias ir skoningiausias pasirinkimas. Reikia sau atsakyti į tokį esminį klausimą: kokiame mes grožio supratimo lygyje vis dar esame ir kas dominuoja mūsų šalyje?! Užbėgant įvykiams už akių, pagal savo darbo praktikos vertinimų skalę, galėčiau įvardinti, jog mūsų šalies grožio mentalitetas yra, deja, dar įstrigęs ties „Playboy“ zuikučių lygiu. Iš to galime susidaryti nuomonę, kad esame dar labai „mažos”, turime kur augti, iš ko pasimokyti ir į ką lygiuotis...

Ir tebunie šios, kas turėjote progą stebėti, karališkos vestuvės, būna puikus raktas mums į savęs tobulinimą, saiko, grožio pajautimą savo kuklaus įvaizdžio kūrimo procese. To nuoširdžiai noriu palinkėti kiekvienai mūsų.

Taigi būkite gražios ir laimingos, saikingos ir valiūkiškai orginalios! Nesprauskime savęs į kažkieno primestus rėmus, nemėginkime būti kažkieno nevykusiais plagiatais, o priešingai – būkime laisvesnės savo pačios atžvilgiu.

Gražios popietės ir šaunios savaitės!