Istorija, išspausdinta apie prišauktas dvasias, šiurpi. Gal ji ir tikra, gal nori žmonės dėmesio... Nemanau, kad gali būti jauku gyventi ten, kur vyko žudynės, savižudybės. Jaunų merginų fantazijos irgi reiškiasi audringai. Jei tas minėtas mažas miestelis yra Kupiškis, tai istorija ne keletos, o keliolikos metų senumo. Straipsnio autorė, šiurpindama Lietuvos žmones, turėtų žinoti.

Šnekos apie nepaaiškinamus reiškinius suaktyvėja įvairių krizių laikotarpiais. Tada juk visi laukiame kokio nors išganytojo, kuris pasakys: „tvarka bus“. Silpnesnių nervų žmonės ieško prie ko nors glaustis. Tai gali būti koks pranašas, visuomenės veikėjas. Stabilūs žmonės ieško gyvenimiškų paaiškinimų. O linkę panikuoti, mistifikuoja, nusprendžia, kad nuo jų slepiama kažkokia nežemiškos kilmės tiesa.

Vietoj to, kad sukalbėtų poterėlį, uždegtų žvakelę, nusiramintų, panikuoja ir pritraukia gana daug bendraminčių. Jei yra Dievas, jis sutvarkys taip, kaip turi būti. Kam sukti galvą, dėl to, jei negalėsi nieko pakeisti? Geriau tuo metu atlikti ką naudingo.

Girdėjau labai seną pasakojimą. Dar prieškariu moteris jau sutemus, arklių traukiamu vežimu grįžo namo. Iki jų buvo dar kokie geri penki kilometrai. Švietė ryškus mėnulis. Pamatė ant kelio šokantį vyrą vien su apatiniais. Aišku, kad vaidenasi arba koks išprotėjęs. Baisu ir dėl vaiduoklio, ir dėl gyvo. O namie vaikai laukia, aplinkinio kelio nėra.

Arkliai stiprūs, ji pati irgi. Rizikavo važiuoti, o jei nesitrauks šokėjas iš kelio, net suvažinėti. Paragino arklius, šie kaip reikiant įsibėgėjo, artėjo link to vyro. Privažiavus... pamatė, kad tai buvo šešėlių žaismas nuo linguojančių medžių šakų ir mėnulio šviesos. Taigi, šmėklų mažiau, nei jų matome.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tiki antgamtiniais dalykais, ar ne, šiurpios istorijos apie namuose prasidedančius keistus reiškinius - nesuprantamus bildesius, vietas keičiančius daiktus ar neįprastus vaizdinius – priverčia susigūžti kone kiekvieną. DELFI jau rašė apie tai, kaip spiritizmo seansą namie atlikusios merginos teigia, jog jų namuose nesibaigia baisiausi dalykai.

Teiraujamės Jūsų – ar esate atsidūrę panašioje situacijoje, ar girdėję panašių istorijų? O galbūt manėte, jog susidūrėte su antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, jog šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“ iki sausio 20 d. Įdomiausios istorijos autoriui padovanosime M. Solonin knygą „Katastrofos chronologija“.