Atšventėme naujus metus,visi dar buvome kartu – dukra, aš ir vyras. Praėjus kelioms savaitėms mano vyras pasikeitė. Nesupratau, kas darosi, tik nujaučiau... Po kelių savaičių man pasakė, kad jį matė važiuojantį su kita...

Su juo kalbėjau, klausiau, bet jis neigė tai. Nors su ja jau ir gyveno. O man sakydavo, kad gyvena pas draugą. Vis tiek išsiskyrėm.

Nuo viso šito jau praėjo daugiau nei dveji metai. Su ja susipažinau. Ji pati drąsiai pas mane atvažiavo į namus, gal iš smalsumo, kad pamatytų mane iš arti ir kaip aš gyvenu. Bendravom. Bet tai nebuvo toks bendravimas, kurį galėtume vadinti bendravimu lyg su drauge, kaip bendrauji su kitomis moterimis.

Kita moteris žiūrės į viską iš savos pusės, rinks informaciją, kaip tu jautiesi, gyveni. Gal atrodys kaip draugė, bet tai - apgaulė. Gali su tuo žmogumi nebent susipažinti, pasikalbėti, jei yra noro... Bet kai nurimsta jausmai, pyktis, bėgti ir rodyti pykčio neverta.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Skambutis telefonu, trumpoji žinutė ar lakoniškas elektroninis laiškas – tiek tereikia, kad pradėtum pažinti žmogų, santykius su mylimuoju ar mylimają pavertusį trapiu ir ne visuomet suklijuojamu sudaužytu indu. Kadaise pripildytas meilės, dabar jis ištuštėjęs, nes pažintas išdavystės jausmas neleidžia nusiraminti. Vis dėlto, kai kas taip trokštamos ramybės ieško būtent siekdamas sužinoti daugiau apie tą, kuris tikriausiai niekad netaps draugu, - mylimo žmogaus meilužį ar meilužę.

Būti išduotam - nemaloni patirtis, kurios nelinkėtum ir priešui. Vieni šią patirtį mėgina tiesiog pamiršti, kiti – analizuoti ir suprasti. Būdas tai padaryti – pamėginti daugiau sužinoti ir susipažinti su žmogumi, tapusiu Jūsų mylimosios ar mylimojo neištikimybės priežastimi. Ar taip elgtis verta? Galbūt geriau mintis apie išdavystę nustumti kuo toliau? O gal geriau žmogų, privertusį jus suabejoti brangiausio žmogaus jausmais, pažinti – tai net draugystę gali padėti išsaugoti?

Prašome Jūsų – papasakokite savo patirtį ir patarkite, kaip elgtis tokioje nemalonioje situacijoje. Laukiame Jūsų minčių ir istorijų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kitas“ iki kovo 24 d. Vieno teksto autoriui atiteks Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė: maistas ir gėrimai LDK“.

Taip pat savo nuomone ar istorija galite pasidalinti žemiau: