Mano manymu, kalti tie keli šimtai eurų, šviečiantys devynių mėnesių maratono gale... O gal tas šimtas eurų, kurio greitieji kreditai nepaskolino abortui?

Aš nesiūlau atimti pašalpų, ar „premijos“, vaikui gimus. Aš siūlau jas didinti! Duokit trigubai motinai, kuri pasiruošusi mylėti vaiką, kuri veiksmais įrodo, kad išlaikys ir auklės jį. Ir jei duosit trigubai, galbūt po poros metų ji susilauks antro vaikelio. Trigubas išmokas prisidėjus prie ne minimalios algos, manau, būtų paskata ir vidutiniškai gyvenančioms atsakingoms šeimoms pagalvoti apie antrą ar trečią vaikelį. Nes atsakingos šeimos supranta, kad vaikui reikia kokybiško maisto, žaislų, drabužių ir savo kampo augant. Nes atsakingos šeimos nepastoja ir negimdo vaikų, kuriais nesugebės pasirūpinti iki tol, kol jie atsistos ant kojų.

Sakot, dabartinė politika labiau skatina gimstamumą? Ar jums reikia degradavusių žmonių armijos? Kur ją dėsit, su musulmonais paleisit kovot ar su zombiais? Juk tuoj nebeliks, kam tų lavonėlių iš šulinių traukti... Moterytei su kvapeliu, atėjusiai pas gydytoją patvirtinti geros naujienos, reikia siūlyti abortą ir saują prezervatyvų, o ne išmokas ir pagalbą!

Jeigu šeimynėlė turi penkis vaikus, kurias nesugeba rūpintis, ir dar tris vaikų namuose, ar protinga duoti jiems pinigų, kad pagimdytų devintą? Laukti, kol pragers pašalpas, sumuš vaikus, tada juos dar išžagins ir užmuš, o tada jiems dar duoti advokatą ir dvidešimt metų nemokamo maitinimo kalėjime?

Sakot, buvo normali moteriškė, kol susirado kaimo durnelį, kuriam prigimdė tuntą vaikų, o paskui tėvas ar kažkelintas patėvis vaikus nenatūralios atrankos būdu „prarinko“? Vyras nuskriausti vaiką gali tik per mylinčios, ką čia mylinčios, tiesiog bet kurios Mama turinčios teisę vadintis moters lavoną. Taigi, jei moteris gyva, nesvarbu, ar krūmuose pasislėpusi, ar nuo sidro atsijungusi, ji turėtų prisiimti pusę kaltės. Mylėtis su kaimo kvaileliu yra viena, bet atvesti į pasaulį naują gyvybę, persmelktą sugadintais genais ir pasmerktą žiauriai vaikystei, kuri bus paženklinta badu ir smurtu, yra visai kas kita, ir, mano nuomone, tai reikalauja „straipsnio“.

Ir dar... Vaikas turi prigimtinę teisę būti mylimas. Jis turi teisę būti pats svarbiausias ir kažkam tapti stebuklu. Vaikas turi teisę sudaužyti jūsų servizą, krištolines taures, sugadinti bent vieną laptopą ir išlupti kokį plintusą. Turi teisę turėti neperšlampamus batukus, šiltą striukę ir švarų rūbelį pasipuošti. Vaikas turi teisę KIEKVIENĄ vakarą užmigti saugus ir sotus. O jūs, piliečiai, turite teisę naudoti apsaugos priemones!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!