Iš tiesų labai sukrėtė straipsnis apie vienišą mamą iš Druskininkų. Ir aš visuomet, pamiršdama save, labiau jaudinuosi dėl kitų ir noriu, stengiuosi jiems padėti, tačiau nebegaliu.

Pati taip pat esu mama (vieniša, man iš esmės netinkantis žodis), viena auginu du nepilnamečius vaikus.

Auginu labai atsakingai, dažnai man sako, kad ne pagal išgales, tačiau ir toliau nesiliausiu jų vedusi į teatrą, retkarčiais – į kiną, važiavusi į keliones po Lietuvą ar kartą per dvejus metus svetur.

Jie lanko kelis būrelius, kurių kaina siekia 10-90 eurų per mėnesį. Tai yra vaikystė, ieškojimų, kai vaikai randa save, metas, galima pastebėti, kam jie gabūs, kas jiems įdomu... Būreliai – ne dėl ėjimo paskui mases ir jų lepinimas, tai pastangos kokybiškai tobulėti, plėsti akiratį plačiąja prasme, ugdyti teisingą pasaulio suvokimą, realizuoti ir lavinti save. Kasdienės ar mėnesinės išlaidos man, tai, kurios pajamos per mėnesį su apgailėtinais alimentais nesiekia 850 eurų, yra nuolatinis iššūkis.

Pasakysite, kad turėčiau sumažinti būrelių, ir dar tokių brangių, skaičių? Nepirkti knygų, neiti į teatrą, nekeliauti? Gal nekvėpuoti? Niekada, nes net ir kai tokios gyvenimo sąlygos, vaikų lavinimas ir švietimas yra prioritetinė vertybė. Gana, pašlemėkų ir šiaip pilnos pakampės.

Važiuosime grybauti, turkšimės vandens telkiniuose (ne baseinuose, kur apsilankyti labai brangu), lankysime parodas, teatrą, fortus, kopsime į piliakalnius, rinksime žemuoges, kepsime obuolių pyragus iš savų obuolių, piešime, skaitysime, šoksime, konstruosime, važiuosime dviračiais, žaisime kamuoliu, leisime aitvarus, žaisime domino ir ieškosime naujų, nieko nekainuojančių užsiėmimų...

O kai vaikai užmigs, nubrauksiu nuovargio ir nevilties ašarą ir stengsiuosi išsimiegojusi arba išsekusi pasitikti rytojų... Vėl risimės kūliais į mokyklą ir darželį, paknopstom įvirsiu į darbą, vėl nepietausiu, atliksiu viską tobulai ir savimi didžiuodamasi lėksiu pas vaikus... Nes niekas kitas to už mane nepadarys.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norime pasiteirauti Jūsų – kokia suma išgyventi per mėnesį yra reikalinga jums? Kam išleidžiate daugiausiai, kaip sutaupote? Galbūt galite nurodyti, kad itin padidino ar sumažino jūsų išlaidas?

Pasidalinkite savo patirtimi el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“ arba spausdami pilką mygtuką čia iki spalio 11 d. Vienam iš jūsų atiteks pusės metų pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)