Neretai šia „miesto aikšte“, kaip nemokamu reklamos, plotu naudojasi ir įvairias prekes ar paslaugas siūlančios kompanijos. Lyg netyčia, paliekamas automobilis, apklijuotas apatiniais prekiaujančios įmonės atributika. Lyg tarp kitko, prie pat įėjimo į prekybos centrą vis paliekamas automobilis, žadantis pigias ir greitas skyrybas. Balionais ir laimingais žmogeliukais apklijuoto mersedeso pagalba atrodo toks gėris, nors imk ir išsiskirk...

Bet šiandien aš ne apie tai. Tebūnie - aikštelė nemokama, žmonių srautas nemažas, normalu, kad „gera vieta tuščia nebūna".

Šiandien aš apie tokios reklamos „viršūnę", kurią išvydęs likau atvipusiu žandikauliu. Aš apie vidury aikštelės paliktą vienos skolų išieškojimo firmos džipą, padabintą užtikrinimu „išmušti skolas“, su ant stogo užtupdyta žmogysta kariniais rūbais, įsikibusią į gana išraiškingą rimto ginklo butaforiją.

Anksčiau kita firma siųsdavo į svečius pas skolininką zuikiu persirengusį savo darbuotoją, panašiai gal ir šitas džipas bus paliekamas po skolininko langais? Kas toliau – viešas susidorojimas, užmėtymas akmenimis, ketvirčiavimas ar tankų žlegsėjimas miesto centru?

Kaip gydytojas reanimatologas, kasdien per akis ir taip prisižiūrintis žmonių kančių, kaip mylintis ir mylimas sūnus, vyras, tėvas, kaip sąmoningas pilietis nenorėčiau, kad gyventumėme militaristiniame pasaulyje, vis labiau aukštinančiame jėgą, smurtą ir baimę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!