Ši moteris jau darosi žinoma dėl savo pasakymų – tai Eglė Kručinskienė.

Interviu neilgas, tačiau mane šokiravo žmogaus pozicija ir nesupratimas. Per patį interviu tikrai galvojau, kad ta moteriškė juokauja.

Esu paprasta pardavėja, paprasta rinkėja. Taigi, galiu sakyti, kad atstovauju tam jos nuolat minimam „paprastam žmogui“. Bet ką pasakojo ši moteriškė, mane, kaip rinkėją, įžeidė. Ar tikrai manote, kad Seime jums vieta?

Jūsų paklausus, ar žinote, iš ko bus mokamas atlyginimas, net nesugebate atsakyti. Į klausimą, ar mokate anglų kalbą, atsakote: „Nematau, kodėl man reikalinga ta anglų kalba.“ Tas pats ir apie rusų kalbą. Tai kas yra reikalinga ir ką jūs ten veiksite? Ką iki šiol veikėte visą savo gyvenimą?

Neįžeidinėkit paprastų žmonių su savo noru jiems neva atstovauti. Mano nuomone, nedirbusi visą gyvenimą, tiesiog norite užsidirbti solidžią pensiją. Kalbate apie pardavėjos darbą, tuo tik sukeldama pyktį. Sakote, koks jis jums buvo sunkus, ir kaip dėl savijautos jo negalėjote dirbti.

„... padirbus tokį sunkų fizinį darbą, nes tai buvo labai sunkus fizinis darbas. Pardavėjos. Sveikata labai sustreikavo“, – sakote, dar priduriate, kad sirgote mažakraujyste.

Mažakraujystė net neįvardijama kaip liga – tai organizmo būklė. Kuri, jeigu domitės ir rūpinatės savimi, tvarkoma įvairiais būdais. Tokia savo nuomone įžeidėte visas šalies pardavėjas, nes mes dar ne tokios būklės einame į darbą, kad galėtume išlaikyti savo šeimas.

Man būtų gėda, jeigu, kaip jūs sakote, atstovautumėte paprastam žmogui. Aš – paprastas žmogus, bet suvokiu, kad į Seimą turi eiti išsilavinę žmonės, kurie bent supratimą turi apie įstatymą. O laidos vedėjai užsiminus apie skandalą dėl socialinio būsto, jūsų atsakymas panešėjo į tai, kad net nežinote tų įstatymų.

Jei pretenduojantis į Seimo narius žmogus akivaizdžiai niekina įstatymą, tai ko norime iš valstybės? Manau, tik prisidarytumėte gėdos, kai reiktų stoti į tribūną pasisakyti. Giriatės mokėjimu gyventi su vienu vyru ir mokėjimu auginti vaikus? Ar tikrai, Egle, mokate juos auginti? Ar dėl tokio mokėjimo ir neišėjote iš teismų?

Savo požiūriu įžeidžiate visus, kurie patys, savo rankomis, stengiasi susikurti geresnį gyvenimą. Įžeidžiate visas šeimas, kurios smaugiasi po kelis darbus, norėdamos išsinuomoti būstą. Ko, beje, jūs irgi nesugebate, nes gaunat būstą dykai iš valstybės.

Tai kam gi jūs atstovausite? Na, nebent tikrai įvedinėsite mokesčius neištikimiems vyrams. Gal pradžiai padėkite šaliai ne eidama į jos valdžią, o pradėdama pati mokėti mokesčius?

Laidos aprašymą galite rasti čia

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!