Laimei, sulaikytas įtariamasis. Kaltas, nekaltas – teismas įrodys. Jei kaltas, klausimas, kokią bausmę gaus? 10, 15, 20 metų, iki gyvos galvos? Abejoju. Man atrodo, kad mūsų teismai gailestingi žudikams, prievartautojams. Jie po 15 metų išeis: gyvens, dirbs, žiūrėk, ir šeimas sukurs. O kas grąžins artimiesiems nužudytus žmones?

Sėdi pilni kalėjimai nuteistų iki gyvos galvos: sėdi, mokosi anglų kalbą, žiūri TV, sportuoja. Rojus tiesiog. Uždaryti, bet gyvi.

Pikta, neteisinga. Kokią turi teisę jie mėgautis gyvenimu, atėmę kitų brangiausią turtą – gyvybę? Šiais laikais gyvybė verta nulio. Tave tiesiog gali gatvėje užmušti dėl gražių batų, laikrodžio. Nusikaltėliai prarado baimės jausmą - „na, nužudžiau, pagavo, grįšiu po 15 metų“. Manau, daugelio žudikų mąstysena tokia. Įvestų mirties bausmę, garantuoju, nužudymų sumažėtų.

Daugelis sakys - nehumaniška. O humaniška žudyti jaunas mergaites, kurios turėjo tikslus, gyventi, gimdyti vaikus, mylėti vyrą? Ir staiga kažkas visas svajones sugriauna. Gal geriau būkim netolerantiška ir nehumaniška valstybe, bet nors išsaugosime savo žmones. Jau nieko nestebina kasdieniai pranešimai: nužudė vaiką, mamą, tėvą. Tai jau yra normalu. Visi priprato.

Žinau, kad mirties bausmė niekada nebus grąžinta, bet kaip apsaugoti žmones nuo žudikų? O jų, deja, panašu, vis daugėja. Ar ne laikas peržiūrėti baudžiamąjį kodeksą?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!