Štai vienos dienos akcija, daugeliui prekių 30 %, sąrašą kam netaikomos nuolaidos gali susirasti internete. Peržiūrėjau, ir susimąsčiau, ar nebūtų patogiau surašyti kam nuolaida taikoma.

Štai sąrašas ko nusipirkti pigiau nepavyks.

Nuolaida netaikoma kitų akcijų prekėms; prekėms, pažymėtoms ženklais AKCIJA, ATPIGINOME, IŠPARDUODAME; prekėms su geltonais kainoženkliais; (...) cinkuotiems, nerūdijančiojo plieno ir nepadengtiems plieniniams, aliumininiams vamzdžiams; laiptų statramsčiams); televizorių stalams; žiūronams; teleskopams; mikroskopams; (...) saulės šviesos energijos šaltiniams; briketams; granulėms; akmens anglims, pjuvenų briketams ir  granulėms, lukštų briketams, durpių briketams; parketui ir parketlentėms; medienos plaušų dailylentėms; lygaus masyvo akmens masės apdailos plytelėms; prekėms, supakuotoms urminiais kiekiais“.

Sąrašas tikrai įspūdingas. Sunku surasti, kam taikoma akcija, nes ir taip pusė parduotuvės - kainomis su geltonais lapeliais „Akcija“, o nuolaidos nesumuojamos ir netaikomos akcijinėms. O labiausiai piktina akį rėžinčios reklamos - nuolaida iki 75%, bet sutikite, 1 ar 2% - tai jau irgi iki 75%.

Rinkodaros specialistai gerai dirba, jei vis dar vyksta tokios akcijos, o mes perkame. Ir grįžę namo padedame labai pigiai nusipirktas prekes į auksčiausią lentyną, nes kokybė apverktina. O pirkome tik tam, kad pigu.

O perkant užsienyje - ir be akcijų pigiau, ir atvežimas mažas. Nesunku palaukti savaitę ir turėti kokybišką prekę. Ar aš neteisus?

Ir tik Lietuvoje apsauga gali tave sumušti, už tai kad užsirašei ar dar kitaip užfiksavai kainą prekybos centre. Ir kuo greičiau išgyvendinsime posakį „nepirkti su akcija - save apvogti“, tuo greičiau bus geresnių ir kokybiškesnių prekių. O jei akcija, tai viskam.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!