Žinoma, aš tai pastebėjau! Po kelių dienų sukaupusi drąsą pati jam parašiau. Dabar labai dėl to gailiuosi...

Po to kai parašiau, mes pagaliau susitikome. Ši diena buvo tarsi iš pasakos, bent aš ją taip prisimenu. Tiesą sakant, nebuvo nieko ypatingo – mes sėdėjome automobilyje netoli mano namų ir kalbėjomės. Jis mane apipylė gražiausiais žodžiais, juokavome ir pan. Tačiau dar po kelių susitikimų, po to, kai susipažino su mano tėvais, jis pasikeitė.

Aš jį pakviečiau į savo koncertą, kurį jis, kaip bebūtų gaila, stebėjo per netoliese buvusio automobilio langą. Po to pradėjo dingti paromis – paprasčiausiai neatrašydavo į žinutę, neatsiliepdavo į skambučius ir pan. Vieną rugsėjo dieną grįžusi po seminaro Kaune socialiniame tinkle „Facebook“ pamačiau, kad jis draugauja su savo buvusiąja. Žinoma, puoliau į ašaras... Parašiau jai. Ji papasakojo visą tiesą: jam buvau reikalinga tik todėl, kad sukelčiau pavydą buvusiajai ir ji pas jį grįžtų...

Po poros mėnesių jis vėl užbūrė mane savo saldžiais žodžiais ir kartu Šiauliuose šventėme jo gimtadienį (jis – 3 metais už mane vyresnis). Visa tai tęsėsi 4 metus: mes tai išsiskirdavom, tai susitaikydavom, būdavo, kad nebendraudavom pusę metų ar ilgiau.

Galiausiai šią vasarą vėl susitikome. Ji buvo nuostabi – leidom laiką kartu, iškylavom, buvom su draugais. Nors pasipykdavom, bet draugų akyse vėl buvom ta ideali pora... Kol neseniai netyčia į mano rankas pakliuvo jo telefonas.

Spėkit, ką radau? Cituoju: „(vardas), aš vis dar tave myliu, žiūrint į tavo nuotraukas man spurda širdis, negaliu būti su (vardas), nes ją vis lyginu su tavimi, alpstu tave pamatęs“ ir pan. Žinoma, ji atsakė tuo pačiu, nors turi draugą ir ruošėsi gyventi kartu! Kaip sako, pirma meilė nerūdija... Aš tai suprantu.

Tačiau kodėl jis sakė bandęs atimti sau gyvybę, kai aš jau žinojau apie tas žinutes ir tiesiog nustojau su juo bendrauti? Kodėl jis skambiai visiems sakydavo, kad mane myli ir žinodamas, kad eis tarnauti į kariuomenę kaip šauktinis, net siūlė gyventi kartu? Gudru. Bet štai atėjo ir mano eilė – pasakiau, kad viską apie juos žinau. Jis ramiu veidu pasakė, kad manęs nemyli, kad tiesiog norėdamas palengvinti viską sau ir man taip sakė, kad aš jam esu tik brangi ir jei man reikės pagalbos, galiu į jį kreiptis kaip į draugą, tačiau jis myli ją... Man to buvo per daug, nors per tuos 4 metus buvo visko – ir meilės, ir asilais bei kvailelėmis buvome vienas kitą išvadinę.

Atėjo mano eilė. Niekada gyvenime net nebuvau apie tai pagalvojusi, nors patyriau ir daug skaudesnių dienų, laidodama mamą... Engiau tokius žmones. Tačiau dabar guliu ligoninėje su susiūtomis riešo venomis ir galvoju, kad daugiau nieko nemylėsiu ir niekam neleisiu manęs skaudinti ar žaisti mano jausmais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Giedraičių 60 A, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt

Ar antra pusė reikalinga tam, kad būtum laimingas? Visi, jos ieškantys, choru tikriausiai išrėktų garsų „Taip!“, o ją turintys suabejotų – juk problemos kyla, sunkumai gyvenime pasitinka, nepaisant to, esi vienas, ar ne. O juk bėdas gali ir sukelti ir tas vienintelis ar vienintelė, kurio taip intensyviai buvo ieškota... Pažįstamas jausmas?

Pasidalinkite savo istorijomis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vienas“ arba spausdami pilką mygtuką čia iki rugpjūčio 31 d. Konkurso prizas – „iPad Air“ planšetė.