Kai pastebėjau, kad išleidžiu daugiau pirkdama maisto, galvojau, kad tiesiog prisiperku per daug produktų. Bet kai pradėjau atidžiau sekti prekių krepšelį, likau šokiruota.

Esame paprasta 3 asmenų šeima. Mūsų pajamos vidutinės, dirbame po kelis darbus ir, atrodytų, visko turėtų užtekti. Bent jau kaip teigia ekonomistai. Turėtume dar ir santaupų turėti.

Tačiau kuo toliau, tuo labiau pradeda tu pinigu stigti. Atrodo, nieko prabangaus neperkam, nekeliaujam, nepramogaujam, viską išleidžiam kasdieniams poreikiams, maistui, mokesčiams, vaiko ugdymui valstybiniame darželyje, net ne privačiame. O išlaidos kaip didėja, taip didėja.

Ir jau apie kažkokias santaupas nėra nei kalbos. Kažkokį didesni pirkinį tikrai reikia pasiplanuoti kelis mėnesius. Vien maistui savaitei išleisdavau 50 euru, o dabar vargiai telpam į 70-80, ir tai būtiniausių produktų.

Aš įsivaizduoju, kad didesnei šeimai išlaidos išvis didžiulės. Ir net nekalbu apie padidėjusius mokesčius.

Tai per kiek darbų reikia dirbti, kad dar susitaupyti išeitų tai rekomenduojamai juodai dienai? Ar tik pas mus nieko neveikiantys, pašalpas gaunantys asmenys gali oriai gyventi?

Nes "Maisto bankas" duoda jiems maisto, duoda drabužius, mokesčius apmoka valstybė, net būstą suteikia. O tie, kurie moka tuos mokesčius ir dar išlaiko gaują veltėdžių, stengiasi iki paskutinio, kad susikurtų geresnį rytojų.

Kainos visiškai nevaldomos, nereguliuojamos valdžios. Ir kad jos kyla, tai faktas. Nereikia aiškinti, kad neženkliai ir nežymiai. Moka tie žmonės skaičiuoti ir nereikia galvoti, kad visi tokie kvaili.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)