Bet dabar – ne apie tai, o apie mūsų gimtąjį pajūrį, kurį, kaip jau minėjau, visada užtardavau ir siųsdavau tuos bambeklius į jų turkijas... Žinote, kitąmet aš, ko gero, keliausiu su jais. Šių metų atostogos mane privertė suabejoti savo įsitikinimais, nes kokybės ir kainų santykis ne kartą privertė aiktelėti.

Oras yra atskira tema, Lietuvoje gyvenam ir 3 mėnesius 30 laipsnių karščio nėra ko tikėtis, bet... Atvažiavus kartą per metus į pajūrį, išleidus krūvą pinigų, mirkti savaitę ar daugiau lietuje, kai lauke 15 laipsnių, sutikime, nelabai smagu. Bet čia jau nieko nepadarysi, oro neužsisakysi. Bet kainos!!!

Na, ne, nesutinku, kad jos yra normalios... Nuo kada karštas patiekalas eilinėj Palangos „knaipėj“ (restoranu ar bent kavine tos vietos pavadinti negaliu) kainuoja 6-8 eurus? Už 25 litus galėdavome suvalgyti visai padorų patiekalą visai padoriame didmiesčio restorane. Nuo kada pačių paprasčiausių ledų porcija pas gatvės prekeivius kainuoja 1,5-1,8 eurus?

Dar didesnį šoką patyriau nuvedusi vaiką į išsvajotus atrakcionus, kiek pernai kainavo litais, šiemet – eurais. O jau aptarnavimas!!! Vyrui mandagiai paklausus, kada maždaug bus iškepta pica, atsakymas buvo – „kada iškeps, tada ir bus“.

Žinote, jei būčiau vyras, būčiau davusi į nosį tam snargliui. Praleidę 10 dienų mūsų pajūryje trise suma sumarum išleidome daugiau nei 1000 eurų, čia neskaičiuojant nuomos, nes apsistojame nemokamai. Už gyvenimą padoriame viešbutyje sumokėtume dar tiek pat. Sakysite, normalu? Nė velnio, kai statistinis lietuvis uždirba 500-700 eurų per mėnesį.

Palyginimui, pavasarį su šeima atostogavome Ispanijoje, gyvenome puikiame keturių žvaigždučių viešbutyje su AI maitinimo sistema už 1050 eurų šeimai su šilta jūra, dievišku maistu, saule, šypsenomis ir puikiu aptarnavimu ant kiekvieno kampo. Tad, kaip sakoma, jūsų teisė rinktis. Aš pasirinkau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek išleidžiate ilsėdamiesi Lietuvos pajūryje? Ar užsienyje atostogauti iš tiesų pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vasara“. Savo mintimis taip pat galite spausdami čia arba žemiau: