Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano patiekalo istorija“: papasakokite apie jūsų namuose mėgstamą receptą ir kaip jis atsirado šeimoje, ir laimėkite puikius prizus. Patiekalas gali būti ir šventinis, ir kasdieninis, ir gimęs visai netikėtai... Laiškų lauksime pilieciai@delfi.lt

Prieš keletą metų gimė idėja daryti suvežtinį stalą – kiekviena šeima atsiveža po 2-3 patiekalus. Sukom galvą, kaip įtikti daugelio skoniui, bet kad ir vaikai neliktų alkani. Manau, retas kuris vaikutis valgo silkę ar burokėlių mišrainę. Tada kilo mintis apjungti žuvies ir kruopų derinį, kurio receptu dalinuosi. Pateiktas idėjas galima ir pakeisti, paįvairinti, pridėti. Kuskusas tinka ir su daržovėmis, ir su grybais ar tiesiog su sviesto gabaliuku.

Žuvis – neatsiejama Kūčių vakarienės dalis, mes šeimoje ją gaminame kaip karštąjį patiekalą, nes visi būna labia išalkę ir nekantrauja susėsti prie bendro stalo. Galima tiekti su majoneziniu ar kitu padažu, bet labia gardu ir be jo.

Žuvis, kurią siūlau naudoti – tilapija (žuvis labai švelnaus skonio, greitai iškepa, tinka ir žuvienei, ir žuvies tacos, ir tiesiog ant keptuvės išsikepti).

Apvoliojimui: džiūvėsėliai, aitriosios paprikas milteliai, druska ir pipirai.

Garnyrui ruošiame kuskusą: kuskuso kruopos, 1 svogūnas, paprika (tinka ir raudonoji, ir geltonoji), šviežių petražolių ir kalendros lapeliai, džiovinti čiobreliai, ypač tyras alyvuogių aliejus, druska ir pipirai.

Kuskusą užpilame verdančiu vandeniu ir uždengę palaikome apie 5 min., kad išbrinktų. Tuo metu ant aliejaus keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja beriame kubeliais pjaustytą paprika ir pakepiname keletą minučių. Pagardiname druska ir pipirais, džiovintu čiobreliu, ar kitais mėgstamais prieskoniais (žolelėm).

Pakeptas daržoves suverčiame į kuskusą, suberiame šviežias žoleles, tada užpylę alyvuogių aliejumi gerai išmaišome. Žuvį (apvoliotą džiuvėsiuose su prieskoniais) kepame keptuvėje ant vidutinės kaitros, po 3 min. iš kiekvienos pusės. Patiekalą pagardiname skiltele laimo ar citrinos.

Patarimai, kuo galima pakeisti, papildyti: į kuskusą puikiai tiks ir pakepinti pievagrybiai ar kiti grybai (neatsiejama Kūčių patiekalų dalis), puikiai tinka įpjaustyti šviežio pomidoro, ar agurko (suteikia gaivumo). Tilapiją galima keisti skumbre (tik raskite informacijos, kaip kepti, nes ji kepama kitaip), kuri labai tinka su kuskusu. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)