Šiuo atveju nieko originalaus neįžvelgiu. Ponas Kirkilas siūlo padidinti iki 122 Eur, bet prašo sau ir savo visiems politiniams bičiuliams, kurie dirbo Lietuvos Respublikos Seime, įteisinti rentas (pensijas), sieksiančias apie 2000 Eur.

Retorinis klausimas skambėtų ciniškai, bet teisingai: kuo pono Kirkilo bendražygiai ir kiti LR Seimo nariai, gaunantys 3.5 karto didesnį atlyginimą už vidutinį biudžetinių įstaigų darbuotojų, yra nusipelnę Lietuvos Respublikai, kokius žygdarbius atliko vardan tos Lietuvos? Skyrimas tam tikros sumos konkrečiam vaikui yra sveikintinas, jeigu tai yra skiriama jam asmeniškai, kad vaikas galėtų tobulėti.

Mano pasiūlymas būtų kiekvienam vaikui Valstybės vardu atidaryti Kaupiamąją sąskaitą, galbūt ir Lietuvos banke, nors suprantu, kad Lietuvos bankas atlieka kitas funkcijas, į kurią būtų pervedami pinigai, kurie skirti būtent jam, be galimybės Tėvams, ar globėjams disponuoti šia sąskaita laisvai.

Kaupiami pinigai galėtų būti naudojami vaiko edukacijai įvairiomis formomis, ką galėtų inicijuoti vaiko tėvai ar globėjai arba pedagogai, jeigu tėvai ar globėjai negeba atlikti pilnavertiško vaiko ugdymo funkcijų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.