Aš irgi esu nepritapėlis, bet mano pragaras mokykloje atrodo kitaip – esu kritikuojamas (kad ir konstruktyviai) dėl savo pomėgių, kuriuos vis bandau įnešti į mokyklos gyvenimą.

Visa mano mokykla yra orientuota į sportą – krepšinis, futbolas, tinklinis, rankinis ir begalė kitų veiklų, kur kultivuojamas atletiškų žmonių – vyrų, moterų ir kitų lyčių – betikslis bėgiojimas paskui kamuolį. Su sportu kaip tokiu, viskas yra gerai. Nesiginčysiu, kad tai negerina sveikatos ir nedidina žmogaus ūgio. Visgi, kaip istorijos pirmūnas, žinau, kad karingas Spartos miestelis, kur buvo propaguojami dideli raumenukai, dabar tėra mažas kaimelis, o Atėnai, šio miesto, manau, pristatinėti kaip kultūros lopšio nereikia, šiuo metu yra vienos seniausių ir tvarkingiausių valstybių sostinė.

Matydamas šiuos negailestingus faktus ir bijodamas, kad bedvasiai sportininkai yra nykstanti rūšis, nusprendžiau mokykloje surengti arbatos gėrimo ceremoniją, kurios pavadinimas – „helenizmas eina out“. Alternatyvus pavadinimas buvo surengti kavos vakarą ir pavadinti jį „KAVkos metamorfozė“, bet dabar ne apie tai.

Pokylį surengiau tikrai neblogą – vyrai turėjo vilkėti togas (besigėdijantys savo kūnų po apačia turėjo teisę užsidėti šortus), o moterys atėjo su kasdieninio stiliaus apranga. Norėjau ne tik pakelti dvasingumą, bet ir sumažinti lyčių nelygybę, juk merginoms irgi reikia turėti kur paganyti akis. Nors vakaro pradžia atrodė daug žadanti – sausakimšoje salėje šokom šokius su vėduoklėmis, skaitėm lotyniškus rečitalius ir siurbčiojom Viduržemio jūros regiono arbatą, tačiau vos po 40-50 minučių beliko 12 žmonių, įskaitant mane.

Kitą dieną atėjęs į mokyklą, supratau, kad mano bendražygiams šis renginys nepatiko. Netgi gavau pravardę – „d*chas“. Kiek žinau, rusų kalboje tai reiškia dvasią, todėl pravardė gan taikli, mano dvasingumas buvo pagaliau pripažintas. Neketinu nuleisti rankų ir ateityje planuoju surengti dar ne vieną pasibuvimą. Visgi, pirmas blynas būna prisvilęs.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink savo mintimis ar istorija rašydamas el. p. pilieciai@delfi.lt.