Buvau ten su vyru ir seserimi. Kad aš dar kada nors rinkčiausi tokią kompaniją... Blogiau nesugalvosi, jei nori pabūti atsipalaidavusi. Bet jei nori susigadinti nuotaiką likusiai vasarai – tada pats tas!

Mano vyras yra labai kritiškas žmogus. Jam gali neįtikti pardavėja, padavėja, kiti vairuotojai kelyje, praeivių apranga, ir jis nesidrovi nieko pasakyti garsiai. Blogiau, kai ima kritikuoti mane, bet įprastai tas būdavo tik esant dviese, tai ne taip stipriai gėda.

Dabar, kai daug laiko leidom su seseria, visokių jo pastabų ėmiau susilaukti ir prie jos. Sesuo už mane truputį jaunesnė, lieknesnė, ilgais plaukais. Suprantu, kad vyrai į ją žiūri kaip į saldainį.

Na, ką, ir buvome pliaže, pasitiesėme atsigulti, sesuo nusirengė suknelę, liko su maudomuku, dviejų dalių mažyčiu bikiniu... Grožis, įdegis, aš viską suprantu. Todėl nepaisiau to, kad vyras vis užmeta akį.

Bet kai aš pradėjau traukti iš krepšio knygą, mineralinį ir užkandžius (o ten buvo ir bandelių), jis leptelėjo: „Dar daugiau tokių bulkų ėsk, visi lašiniai per maudomą išlips. Pažiūrėk, Sveta neėda ir kaip atrodo.“

Viršūnė... Tokia replika mano viduje sukėlė tikrą audrą, aš jaučiau daug jausmų vienu metu: pyktį ant vyro, gėdą, nusivylimą, pavydą seseriai ir pyktį ant jos, ko čia staiposi... Nesugebėjau nieko atsikirsti. Nurijau kylančias ašaras ir susirinkau daiktus eiti.

Jis pradėjo putotis, kad perdedu, be reikalo keliu dramas ir darau jam gėdą, sesuo pradėjo stypčioti aplinkui „man taip nepatogu, man dabar taip nepatogu“, bet aš jau jų nepaisiau. Tokia frazė buvo už visų ribų.

Likusias atostogas leidome kartu, kažkaip sugebėjau nusiraminti ir suimti save į rankas. Bet man nebuvo smagu – klausimas, ar kam nors būtų. Tiesiog leidau laiką ir tiek, vidumi bandžiau atsiriboti.

Patarimas vienas: niekada nevažiuokite atostogų su seseria ir vyru, ypač, jeigu sesuo lieknesnė ar gražesnė. Pasigailėsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)