Liūdniausia, kad dažniausiai kritikuoja tie, kurie nė karto per gyvenimą nėra nuėję išreikšti savo pilietinės valios.

Kiekviena valdžia bloga, sprendimai blogi, įstatymai blogi, bet ar pamiršote, mieli piliečiai, kad valdžia renkate jus? Ar ne jūsų atsakomybė tai, kad balsuoti nesusirenka net 50 proc. žmonių? Ar ne jūs išsirenkate, kaip patys vadinate, „vagis“ ir „nusikaltėlius“?

Mano vienas pažįstamas – aršus politikuotojas. Jis per kiekvieną susitikimą su bičiuliais visus pamoko, už ką reikia būti, už ką – šiukštu nebalsuoti ir kas mūsų šalyje blogai. Ne išimtis buvo ir šis kartas po pirmojo turo.

Paklausę vieni kitų, už ką balsavom, visi savo pažįstamų ratelyje pasisakėme. Žinoma, nuomonės išsiskyrė. Tas uolus pažįstamas visus mūsų pasirinktus kandidatus išdėjo į šuns dienas ir mus, draugus, pamokė, kad visi balsavome blogai.

Jo niekada niekas nieko apie politiką nebeklausia, nes nenori konflikto. Tačiau šį karta neiškentęs paklausiau: „Na, o už ką tu balsuoji?“ Jo atsakymas mane pribloškė. Jis pareiškė: „Nebalsuoju už nieką, sugadinu biuletenį.“ Nes neva taip absoliučiai nėra už ką.

Tai žmogau. Kokia tu teisę turi ką nors apie tai pasakyti? O kiek tokių uolių žinovų ir teisuolių toje Lietuvėlėje, kurie tik rėkti ir plūstis temoka... Rėkti kaip visi kiti – nieko daugiau nesugeba.

Tai jeigu neprisidedi prie to, geriau nepraleisti progos patylėti... Jeigu visi iš tikrųjų ateitų balsuoti ir atliktų savo pareigą, galbūt rezultatai nustebintų net mus pačius. Tad noriu visus paraginti balsuoti ir mažiau piktintis sprendimais, kurie visu 100 procentų priklauso tik nuo mūsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)