O aš šį kartą nenoriu kritikuoti, o noriu padėkoti ir vyriškai (na ir kas, kad aš mergina) paspausti dešinę. Įdomu už ką? O gi už tai, jog liepos–spalio mėnesiais „sostinės Verkių gatvėje automobilių eismą keičia dviračiai“, kaip paskelbė antraštės įvairiausiuose interneto portaluose. Turiu prisipažinti, jog ši žinia „made my day“, kaip sako angliakalbiai (tiems, kas nesupranta – labiausiai pradžiugino).

Dar pati visai neseniai viešai piktinausi ir garsiai kalbėdama stengiausi sugėdinti savivaldybę dėl „numirusio“ dviračių takų „EuroVelo 11“ projekto ir ypač dėl jo atkarpos nuo Trinapolio vienuolyno iki Verkių rūmų, kuri taip ir nebuvo nutiesta, o kelias, kurį teko „dalintis“ su automobiliais – itin pavojingas. Bet še tau boba devintinės, kaip sako senoliai – pašnekėjau kaip Dievui (šiuo atveju, Vilniaus savivaldybei) į ausį – buvo nuspręsta iš dalies uždaryti Verkių gatvę ir ten įkurti laikiną dviračių taką, kad, pasak savivaldybės atstovų, sostinės gyventojai ir svečiai turėtų daugiau veiklos pasirinkimų vasarą, užimtumas būtų didesnis. Na, ir puiku!

Žinoma, ta naujiena, jog šis dviračių takas – laikinas, nėra pati geriausia, bet gal nereikia norėti visko išsyk..? Sako, lašas po lašo ir akmenį pratašo. Gal iki rudens vidurio taku pasidžiaugę vilniečiai (tikiuosi, tarp jų ir savivaldybės darbuotojai) kaip nors įtakos būsimą (vėlgi, viliuosi) Vilniaus savivaldybės sprendimą vis tik baigti tą „EuroVelo 11“ atkarpą ir per žiemą surasti lėšų ne laikinam, o pastoviam dviračių takui nuo Trinapolio vienuolyno iki Verkių parko. To norėčiau ir palinkėti. O dabar tiesiog darsyk kaip dviračių ir puikios mūsų miesto gamtos mylėtoja sakau AČIŪ Vilniaus savivaldybei už žengtą žingsnį. Taip ir toliau!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!