Automobilį sustabdė Lenkijos Kelių transporto inspekcija, kuri tuoj pat vairuotojui pranešė, kad automobilis, 2011 m. rugpjūčio 2 d., važiuodamas keliu A2 nesusimokėjo kelių mokesčio. Mūsų įmonės transporte, kaip ir visuose kituose, įrengta nuskaitymo įranga, kuri veikia Lenkijoje, dėl apmokėjimo esame sudarę sutartį su kompanija Lenkijoje, kuri turi žinomą vardą Europoje, kad ne ta kompanija, kuri neapmokėtų sąskaitų.

Kelių transporto inspekcija labai greitai išrašė 3000 zlotų baudą ir net neleido pasiaiškinti. Transporto inspekcijos darbuotojai nekalba su įmonės vadovybe, nors bandžiau per vairuotoją susisiekti ir kuo greičiau paaiškinti situaciją. Gavau atsakymą - kalbėti inspektoriui uždrausta ir joki pasiaiškinimai nepriimami.

Gelbėdamas susidariusią situaciją, bandžiau susisiekti su „Viatol“ - tai įstaiga Lenkijoje, kuri atsako už kelių nuskaitymo aparato darbą ir teikia ataskaitas, tačiau jie paaiškino, kad galbūt aparatas nenuskaitė, tačiau šiuo momentu nieko padėti negali. Paprašiau, kad paskambintų į Transporto inspekciją Suvalkuose, tačiau atsakė, kad Jūs dabar privalote sumokėti baudą, o dėl kilusių keblumų kreiptis su raštu į „Viatol“ ir tada jie padengs sumokėtą baudą.

Skubiai kreipiausi i Vilniaus transporto inspekciją konsultacijos ir pagalbos dėl susidariusios padėties, tačiau padėti niekuo negali, nors ir esame Europos Sąjungoje, tačiau Transporto inspekcijos tarpusavyje nebendrauja ir visiškai negali padėti vežėjui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!