Imkime dvi laidas - per LNK „Kviečiu šokti“ ir per TV3 „Šok su manimi“, ar atvirkščiai, o koks skirtumas? Ne todėl, kad jos yra pačios blogiausios ar kvailiausios, ar dar kokios nors, gaila, bet yra ir toliau „pažengusių“ laidų. Tiesiog šios laidos puikiai tinkančios, kaip pavyzdys, kuris leidžia apibendrinti visą televizijos kultūrą ir padėtį mūsų šalyje, o kalbėti apie visas laidas atskirai, reikėtų rašyti ne straipsnį, o ištisą knygą.

Šios laidos šiuo metu užima visą šeštadienio vakarą, o kaip netyčia buvo pastebėta, šią vasarą, jas net kartojo! Maža to, kad laidos trunka beprasmiškai ilgai, tai dar pačios televizijos varžosi tarpusavyje, kaip vaikai mokykloje ar net smėlio dėžėje, rodydamos analogiškas laidas vienu metu. Nejaugi tik man vienam juokinga ir apgailėtina į tai žiūrėti? Kad dar tai būtų vienintelės tokios primityviai konkuruojančios laidos, tačiau turime ir „Lietuvos talentus“ ir „Dvi minutės šlovės“, ir dar tą kitą, kur per Lietuvos televiziją. Kur jūsų fantazija, žmonės? O gal rimtai mes tų talentų ir šokejėlių turime tiek daug, kad netelpame jokiame eteryje?

Susirenka būrys „žinomų“ žmonių ir džiaugiasi vieni kitais, maivosi vienas prieš kitą. Paprasti žmonės juos pažįsta, nes jie turbūt ir gyvena televizijose, migruodami iš laidos į laidą, kaip paukščiai. Jau pradeda kelti pagarbą tas žmogus, kuris jų visų nepažįsta. Pamatai tokį žmogų ir supranti, kad vilties dar yra.

Žinoma, reikia pripažinti, kad kai kurie iš jų tikrai yra savo srities specialistai ir pan., tačiau laidos kontekste atlieka klounų vaidmenis. Jiems už tai mokama, nors kai kurie, manau, vaikščiotų ten ir nemokamai tam, kad pabūtų tarp savų, pasipuoštų tokia ar anokia suknele, kurios niekur kitur neužsidėtum, nes tik jie patys supranta, kokios jos yra žvaigždės.

Nesu aš šokio meno žinovas, tiesiog vadovaujuosi savo galva, bandau žiūrėti logiškai iš šalies ir į visumą. Prikviečia įvairiausio plauko dalyvių. Priverčia šokti politikus, sportininkus, sunkiaatlečius, dainininkus, aktorius, breiko šokėjus – valsą. Paskui visi apsimeta, kad tai, kaip visada, puikiai pavyko. Paploja. Surašo visiems aukščiausius balus, dar bando juos pagrįsti kažkokiais juokeliais. Ir neaišku, iš ko bandoma pasijuokti: iš žiūrovų, šokėjų ar savęs pačių? Ačiū Dievui, kad yra internetas ir atsiranda vis daugiau žmonių, savo noru neturinčių namuose televizoriaus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!