Kadangi gyvename Vilniuje, norėjome užsakyti gėlių savo mamoms, gyvenančioms kitame mieste. Susiradau feisbuke gėlėmis prekiaujančią įmonę tame mieste, nuotraukose šventinės puokštės.

Nieko blogo neįtardama, užsakiau dvi puokštes: savo ir vyro mamoms. Moteris, su kuria susirašinėjau, pasirodė labai maloni, tad su nekantrumu laukiau, kada pradžiugins mamas.

Deja, ryte gavau žinutę iš vyro mamos. Ji klausė, ar tai mes užsakėme gėlių iš laidojimo paslaugų įmonės? Mums su vyru – šokas, sakome, atsiųskit puokštės nuotrauką. Iš nuotraukos pamačiau, kad gėlės – būtent tos, kurias užsakiau.

Taigi, pasirodo, buvo taip. Gėles atvežė juodai apsirengęs vyrukas, juodu autobusiuku, ant kurio – laidojimo paslaugų įmonės logotipai. Mama, pro langą pamačiusi autobusiuką, labai išsigando. O dar suskambo telefonas ir atsiliepusi išgirdo: „Sveiki, čia iš gedulo, turime jums puokštę.“

Mama išbėgo į lauką drebančiomis kojomis, sako: „Gal jūs kažką sumaišėte?“

Sako: „Na, ne, gi šitas adresas.“

Po poros minučių pasipylė kaimynų skambučiai, klausė, kas per nelaimė nutiko, kad kieme stovi katafalkas.

Tai sužinojusi, iškart parašiau į įmonę, jie atsiprašė, kad taip neturėjo būti ir žadėjo viską išsiaiškinti. Kadangi antroji puokštė dar nebuvo pristatyta, parašiau, kad net nedrįstų jos vežti. Geriau mama liks be gėlių nei su tokia staigmenėle.

Jie vis tiek bandė pristatyti antrąją puokštę, teigdami, kad šįkart tikrai kitu automobiliu atvežė. Kokia tiesa – nežinau, nes paskambinau mamai ir liepiau greičiau važiuoti iš namų. Galiausiai įmonė už antrą puokštę pasiūlė grąžinti pinigus. Žinoma, jie mūsų atsiprašė, tačiau ar čia yra normalu Motinos dienos proga taip pristatinėti gėles? Jeigu neturi kaip kitaip pristatyti, tai gal verčiau išvis nereikia.

***

Įmonės atstovo teigimu, klientės buvo atsiprašyta, pinigai grąžinti, o ateityje puokštės bus transportuojamos kitaip.

„Motinos dienos proga šiuo ypatingu karantino laikotarpiu gavome užsakymų įteikti gyvų gėlių puokštes ne tik mamytėms, kurių vaikai negalėjo aplankyti dėl viruso ar skiriant šimtams kilometrų, tačiau ir padėti gėlių pagerbiant jau anapilin išėjusių mamų šviesų atminimą. Puokštes pristatome juodu mikroautobusu, kuriame sumontuota šaldymo/vėsinimo įranga, būtina gyvų gėlių transportavimui.

Gėles pristato ne transportas, o žmonės. Šiuo atveju, tamsus mikroautobusas, pritaikytas tik gėlėms vežti, neturėjo suteikti neigiamų asociacijų.
Su ta mamyte mes susisiekėme, paaiškinome, kad nieko blogo viename tamsios spalvos automobilyje vežti gėles mamoms, kurios ir esančios su mumis, ir jau iškeliavusios – vis tiek vaikams ypatingai brangios.

Kadangi tai mamytei neigiamos asociacijos jau buvo susidariusios, pinigus grąžinome. O kad nuotaika nebūtų aptemdyta – siūlėme variantus ir galimybes visa tai kompensuoti.
Apgailestaujame, kad gėlių pristatymas juodos spalvos autobusiuku sukėlė neigiamas mintis. Ateityje į tai atkreipsime dėmesį. Dėkojame, kad gyventojai pastebi tokius dalykus, o mes pagalvosime apie kitas puokščių pristatymo alternatyvas“, – paaiškino atstovas.