Šeimoje esam trise: mama ir aš su sese. Mano sesuo studijuoja užsienyje, tuoj ir man teks stoti į universitetą ir kraustytis į kitą miestą, o mama uždirba vos 350 eurų per mėnesį. Ir taip, mes išgyvenam už jos algą, o skųstis, kad gyvenam skurdžiai, tikrai nedrįsčiau, nes taip nėra.

Lietuviai yra godūs iš prigimties, tuo jau seniai nebesistebiu, tiesiog derėtų susimąstyti, kad galbūt jie nori per daug? Sakot, reikia sulyginti atlyginimus su vakarietiškais? Žinoma, jei nepakeltų mokesčių iki jų lygio, tada būtų tiesiog idealu.

Dvi vasaras dirbau Anglijoje, alga siekė apie 200 svarų per savaitę (apie 230 eurų). Sakysite, daug? Tačiau vieno kambario nuomą name, kuriame gyvena kiti žmonės, savaitei kainuodavo 70 svarų (apie 80 eurų), čia net neįskaičiuojant komunalinių mokesčių.

Brangūs Lietuvos žmonės, nustokit skųstis ir susitvarkykit savo požiūrį, mąstymą į tai, kaip gyvenat. Lietuviškos algos tikrai pakanka išgyventi, išlaikyti save ir kartais leisti pasilepinti. Tiesiog nustokit burbėti ir pasimėgaukit kasdienybe, nes gyvenimą gaunam tik vieną, o jūs jį švaistot veltui skųsdamiesi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: