Taip manau ne vienintelė. Susirinkimuose, kurie prieš Kalėdas jau vyko mūsų vaikų darželyje ir mokyklose, vis garsiau kalbama apie komercinių Kalėdų senelių boikotą. Nes atsibodo tie patys vaizdai.

Nenoriu nuvertinti visų seneliaujančių. Savo gyvenime esu sutikusi Kalėdų senelių, kurie iš pašaukimo dirbo šį darbą ir dirbs. Tačiau šiais laikais rasti tokį didmiestyje – misija neįmanoma, nors reikia tik vieno, kad Kalėdų seneliui... rūpėtų vaikai.

Paprastai būna priešingai. Kiek pastebėjau, pastaraisiais metais vaikų eglutėse šiuolaikiniai Kalėdų seneliai į darbą žiūri super pragmatiškai, kvailais juokeliais labiau stengiasi įtikti tėvams, nes gi jie ir darželių vedėjos „užsako muziką“.

Neatsimenu eglutės, kai seneliui būtų sakomi eilėraščiai, kaip mes sakydavom. Nes dauguma šiuolaikinių senelių net nesiteikia atkreipti dėmesio į kiekvieną vaiką individualiai. Paprastai kuria ne stebuklą, o triukšmą. Palinksmintojai ir dovanų padalintojai už pinigus su pigiais juokeliais „darbdaviams“.

Komercinėse eglutėse nebeliko nė kiek paslapties, šilumos. Sakysit, to nenupirksi. Tačiau kodėl? Ar ne tokia Kalėdų esmė? Dovanų ir šou vaikai persisotinę, tačiau jiems trūksta elementaraus, paprasto dėmesio ir šilumos kiekvienam.

Su vyru kaskart apšąlame, kai dovanas susirinkę vaikai net nesivargina išlydėti senelio ar bent padėkoti. Neklausia, ar kitąmet ateis. Panašu, net labai ir nelaukia. Tai kam iš viso imituoti Kalėdas, ypač kai eglutės prasideda jau nuo gruodžio pradžios?

Kiek girdėjau iš draugų, šiemet ne tik mūsų vaikų klasė Kalėdas švęs be senelio. Tiesiog susirinks su tėvais, broliukais ir sesėm į spektaklį, pasveikins vieni kitus, gaus po dovanėlę ir bus gerai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt norite išsakyti savo nuomonę? Jūsų nuomonės laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: