Žinoma, nuo to prasidėjo draugystė. Graži ji buvo ir įdomi: susirašinėjome dienomis, naktimis, susitikę naktimis nemiegodavome, o kalbėjomės apie gyvenimą, praeitį, norus, svajones. Viskas taip sutapo, kad atrodė, jog pagaliau sutikau savo žmogų po 6 metų draugystės su buvusiu vaikinu.

Jetau, kaip aš klydau, kaip moterų ausys myli žodžius. Nuotykiai prasidėjo po pusmečio, kai jis su draugais pradėjo dirbti. Prašė prižiūrėti jo brolį, nes jie su mama dirbo, o man po paskaitų būdavo nesunku užvažiuoti ir jo sulaukti. Jis pats po darbo juk draugų nepaliks– reikia alaus išgerti, o po pirmo „kablys“ atsiranda juk. Aš su vakariene jo laukdavau, o jis vis rašydavo žinutes – „Aš tuoj, aš tuoj“. Tas „tuoj“ vėlavo 5-6 valandas, grįždavo žinoma toks, kad tik į lovą guldyti reikėjo.

Pati verkdama nei vakarienės, nei kitko nenorėjau. Eidavau į lovos kamputį miegoti. Rytais viskas būdavo gerai – atsiprašymai, pykčiai, poros dienų sausas įstatymas – ir vėl kartojosi. Kartojosi pusę metų, kol sulaukusi jo išėjau namo. Jis sulaukė motinos, kad brolio nepaliktų, ir atvažiavo pas mane. Pyktis girto buvo toks, kad sulaužė pusę baldų, pastūmė mane į sieną ir pasibaisėjęs, ką padarė, išvažiavo.

Pora savaičių buvo tyla. Aišku, aš juk kvailė, man skaudėjo, bet galvoju bus tik geriau, kol neatsirado su gėlėmis, šampanu. Žinoma, išgėręs, blaivas neturėjo tiek drąsos. Sutikau pasikalbėti, pabūti. Baigėsi tuo, kad kitą rytą verkdamas prisipažino, kad tas dvi savaites gėrė ir su dviem merginomis permiegojo.

Po to prisipažinimo praėjo 10 mėnesių, man jo daugiau neįleidus į namus ir neatsiliepus nė į vieną žinutę ar skambutį, jis išvažiavo į Angliją. Dabar gyvena ten, turbūt turi naują gyvenimą, partnerę.

Skaudžiausia, kad aš neišsivaduoju, aš jį taip myliu iki šiol, kad jokio vyro nenoriu, nors man 25-eri metai. Noriu jo tokio kaip pradžioje, noriu to, kas buvo. Žinau, logiškai mąstant man reikia veiklos, naujo mąstymo, daugiau išeiti į miestą, bet po darbo nieko nenoriu, noriu namo, įsijungiu kokius filmus ir atbunku iki kito ryto, kai reikia į darbą.

Sunkiausia būna savaitgaliais, nes tada su draugais einu į miestą, kad tik negalvočiau. Dar tokia jauna, o jau tokia įskaudinta, kad nenoriu nei pažinčių, nei vyrų, ir baisu, kad tai nepraeis, nes man jau paskyrė antidepresantus ir draugai sako, kad su manimi taip per sunku. O aš taip nenoriu, juk jauna esu, du aukštuosius įgijusi, na, nesu kvaila ir baidyklė. Tai kodėl vis dar negaliu jo pamiršti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Esu vieniša ir nesigailiu, – rašo vieniša DELFI skaitytoja Marija. – Visi vedę vyrai man yra mirę, ištariau sau vieną kartą ir visiems laikams. Niekada nenorėjau savosios laimės kurti ant svetimos nelaimės ašaringo pagrindo. Dabar yra kaip yra.“

Galėtumėte pritarti Marijai? Juk iš tiesų būna, kad sutiktas žmogus nuvilia: nors yra toks artimas, mylintis ir geras, turi, rodos, tik vieną trūkumą – vakare grįžta ne į jūsų, o į savo namus... Tuomet nesmagu nei vienam, ir be kenčiančių tokiu atveju neapsieisi.

Esate patyrę, ką reiškia įsimylėti antrąją pusę jau turintį žmogų, o gal net teko įsivelti į meilės trikampį? Žinote, ką jaučia žmogus, kuriam mylimasis ar mylimoji yra neištikimi? O gal suprantate, kokia kaltė graužia apgaudinėjantį, nes buvote jo vaidmenyje?

Prašome Jūsų – pasidalinkite patirtimi, atskleiskite savo klaidas ir padėkite kitiems mokytis ti vsiu būdu – kaip iš svetimų.

Jūsų minčių laukiame iki sausio 19 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mudu“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mudu“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo sausio 2 d. iki sausio 19 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. sausio 20 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – M. Anušauskaitės ir G. Jord knyga „10 litų“.

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.