Pragyvenome kartu 30 metų, užauginome vaikus. Ir vis tiek išsiskyrėme, nes namie paskutinius 10 metų skraidė lėkštės, dužo puodai.

Aš veiklus žmogus, turiu keletą hobių, kuriais mėgstu užsiimti. Žmona jokio hobio neturėjo, jos hobis buvo sekti vyrą. Knisosi nuolat mano telefone, naršė kompiuterį, nors iš pradžių nieko apie juos nesuprato, buvo žalia, pats ir išmokiau juo naudotis. Ateidavo į mano darbą ir darydavo man gėdą, o aš dirbau vadovu kolektyve, kuriame vyravo moterys. Niekada jai nebuvau neištikimas. Bet jai atrodė kitaip.

Netgi, kai man tekdavo važiuoti su tarnybine mašina kitų moterų pasiimti ar nuvežti užsakymus, tai, jos akimis, buvo didžiulė neištikimybė. Pati nemokėdavo net užpildyti mokesčių knygutės, nes ji niekaip nesuprasdavo, kaip įrašyti skaitiklių parodymus nuo ir iki. Na ir, savaime aišku, viskas, ką uždirbau, buvo mūsų bendros šeimos pajamos. Tai va, po 30 bendro gyvenimo metų pati nusisamdė advokatę ir padavė skyrybų už neištikimybę, prikūrė istorijų, kaip aš jai buvau neištikimas: ir darbe, ir internetu, su kažkuo slapčia susirašinėjau. Žodžiu, kadangi namą stačiau pats, o vaikai jau su šeimomis ir gyvena atskirai, namą man teko iš naujo nusipirkti ir jai atiduoti pusę pinigais.

Tiesa, po skyrybų jau pradėjau eiti per moteris, nes niekas nebeaiškino ir nekniso proto... Jei jau toks buvau jai 30 metų, tai reikia realiai tai ir išbandyti. Todėl visos tokios moterys, kurios leidžiasi į laisvus santykius, yra puikios. Jokių pretenzijų, jokiu pykčių, su visomis susirašau, susiskambinu, su šventėmis pasveikinu.

Ir kodėl aš ta buvusią tiek metų kentėjau? Turbūt mylėjau, o ji tuo metu manęs nekentė...

Pavydas pavasarį kai kuriems įsimylėjėliams tiesiog susuka galvą. Įtarinėjimai, telefono ar socialinio tinklo paskyros žinučių tikrinimas, o kartais ir netikros anketos sukūrimas – šių priemonių imasi žmonės, niekaip negalintys patikėti, kad mylimasis ar mylimoji nesidalija savo meile su kitais. Klausiame jūsų – ar esate kada nors bandę tikrinti savo antrą pusę? Galbūt pabaiga buvo visai kitokia, nei tikėjotės?

Savo istorijomis galite dalintis el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pavydas“.