Mamos ryšys su vaiku - pats stipriausias, tad ar mama, moteris devynis mėnesius nešiojusi gyvybę savyje, kentusi begalinius skausmus ir ilgas nemigas, jog išleistų į gyvenimą mažą stebuklą, galėtų leisti kitam vyrui (ne vaiko tėvui) leisti prieš jį naudoti smurtą?! Dažnai pasikartojantis atsakymas būtu - Ne, jokiu būdu, tačiau toks įvykis nutiko vienoje šeimoje. Toje šeimoje konfliktai jau ne retenybė. Vaikas patiria begalinį psichologinį stresą, negauna dienpinigių ar pinigų reikiamoms prekėms/mokyklos reikmenims, nėra tinkamai aprūpintas rūbais, nors šeima pasiturinti, atrodo tvarkinga, tačiau namuose nedažnai yra
ko pavalgyti, paauglys net neturi šeimos gydytojo Kaune.

Jaunuolis, sergantis gripu, turėjo tenkintis tik tablete nuo skausmo, nebuvo kreiptasi į daktarus.

Vaikinas, neiškentęs mamos ir jos sutuoktinio daugelį metų
pasikartojančių užgauliojimų, smurto, patyčių, negerbimo bei nesiskaitymo, kreipėsi į kitus artimuosius, tikėdamasis, jog šeima bandys rasti kompromisą, kad mama pagaliau atmerks akis ir pradės rūpintis savo vaiku labiau nei savo vyru, o mamos sutuoktinis bus labiau supratingesnis. Apmaudu. Atrodė, kad viskas tuojau išsispręs, visi bus laimingi ir ramūs, tačiau anaiptol, jaunuoliui niekas visiškai nesuteikė pagalbos, atvirkščiai situacija net pablogino.

Tad kur Lietuvoje teisingumas? Argi tokia moteris nešlykšti? Kur gi Lietuvoje teisingumas?

Mes turime ginti, kovoti už savo šalies ateities kūrėjus, nerodyti jiems blogo pavyzdžio ir galų gale turime elgtis žmogiškai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.