Šis straipsnio pradžioje išsakytas skirstymas graži-negraži gal nevisai tikslus. Reikėtų kalbėti, matyt, apie dėmesį. Juk būna gal ne visai gražių moterų, tačiau jos susilaukia labai daug vyrų dėmesio. Kodėl? Nes jos yra labai komunikabilios, žavios, patrauklios labiau savo vidumi, ne išvaizda. Taigi būtent tokių „konkurenčių“ darbe mano draugė ir nemėgsta. Kai kurie iš jūsų, aišku, pagalvos: darbe reikia dirbti, o ne į kitas moteris žvalgytis - tai visiška tiesa. Bet kiekvienai moteriai svarbus dėmesys, netgi darbe.

Bet kuri mergina, su kuria bendrauja vyrukai, patvirtins - kitos merginos jos nelabai mėgsta. Na, ir už ką gi ją mėgti, jei ji aplink save suburia visus vyrus, o kitoms nepalieka nieko? Įdomu, ar tos merginos labai stengiasi rūpintis savo grožiu ar tiesiog būna savimi ir spjauna į priaugintus nagus ir plaukus, ryškų vakarinį makiažą...

Taigi, kaip yra iš tiesų - ar moterys puošiasi dėl kitų moterų? Ar jeigu moteris dirba vien tik tarp vyrų, ji visai nesipuošia, nes nejaučia jokios konkurencijos? Manau, kad yra panašiai. Kad ir kaip moterys besistengtų tai paneigti, bet visos mes mėgstame jaustis pranašesnės, populiaresnės, gražesnės, gauti daugiau dėmesio iš priešingos lyties atstovų.

Yra, tikiu, ir tokių moterų, kurios puošiasi dėl savęs. Jos tiesiog jaučiasi geriau ir labiau savimi pasitiki, kai pasipuošia. Ir, manau, būtent tokios moterys ir sulaukia daugiausiai vyrų dėmesio, nes per daug negalvoja apie tai, kad jos blakstienos per trumpos, lūpdažis nelabai ryškus, plaukai ne visai tiesūs ir dantys ne visai lygūs... O svarbiausia gi ne tai, kaip tu atrodai, o tai, kaip tu jautiesi!

Be abejo, negalima atmesti to, kad moterys puošiasi ir dėl patinkančių vyrų. Tačiau jos neretai persistengia ir viską daro atvirkščiai nei vyrams patinka. Per daug makiažo, gilios iškirptės ir trumpaus sijono derinys ir t.t. Vėlgi, manau, pati geriausia taktika - tiesiog būti savimi.

Bent jau man seksualiausia vyrų kūno dalis yra smegenys. Tikiu, jog yra ir vyrų, kurioms labai svarbus yra moters protas. Tad mielosios, tiesiog būkite savimi ir varžykitės protu, išmintimi, o ne krūtinės dydžiu ar talijos laibumu!


DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!