Turiu du sūnus. Jie suaugę ir turi savo gyvenimą. Juos auginau viena, vyras miręs. Buvo sunku, bet stengiausi iš visų jėgų, kad vaikai užaugtų gerais, dorais ir atsakingais vyrais.

Vyresnėlis visada mokėsi gerai. Baigė mokyklą, įstojo mokytis. Įgijo profesiją, dirba ir kuria savo gyvenimą. sukūrė šeimą. Su marčia santykiai geri, sutariam.

Su jaunėliu visada būdavo sunkiau. Jis maištingesnis už brolį. Labiau linkęs atsikratyti savo atsakomybių. Tačiau užaugo geras žmogus, dirbo. Tiesa, darbus keitė dažnai, vis ieškojo savęs. Bet dirbo, stengėsi kurti gyvenimą. Meilių jam netrūko, tačiau vieną dieną susitupėjo ir pranešė, kad turi rimtą draugę, su kuria nori sukurti šeimą.

Pačioje pradžioje santykius slėpė, kai susipažinau su sūnaus išrinktąja supratau kodėl. Mergina kilusi iš asocialios šeimos. Pati irgi nėra spjaunanti į laisvą ir linksmą gyvenimo būdą.

Kai susipažinome, mačiau, kad sūnui ji netinka. Nuojauta sakė, kad bus su ta mergina bėdos. Sūnui nieko nesakiau, esu šventai įsitikinusi, kad jei atstumsiu jo mylimąja, prarasiu sūnų.

Kai jie kartu apsigyveno, stengiausi nelįsti. Pats sūnus paskambindavo paklausti kokio patiekalo recepto. Vėliau prisijaukinau ir jo draugę. Pabendraudavom. Mergaitė buvo visai iš kito pasaulio. Atstumta tėvų, užaugus geriančioje šeimoje. Apie namų tvarkymą, maisto gamybą ar apie šeimą, žinoma, nieko neišmanė.

Duodavau patarimus, stengiausi priimti kaip dukrą, nes man nuoširdžiai buvo jos gaila. Matėsi, kad jai trūko mamos. Tačiau ilgainiui tiek sūnaus, tiek marčios elgesys man nepatiko.

Jie pradėjo daugiau linksmintis. Sūnus pradėjo išgėrinėti, ko ankščiau nedarydavo. Kuo daugiau linksminosi, tuo dažniau pradėjo neiti į darbus. Marti nedirbo išvis, nes vieną dieną pareiškė, kad jai neapsimoka. Įstojo į darbo biržą, gauna pašalpą ir jai to užtenka.

Per kelis metus mano sūnus taip pat tapo pašalpiniu. Metė darbą, įklimpo į skolas, dažnai vartoja alkoholį. Matau, kaip mano augintas ir mylėtas berniukas virsta valkata.

Pradėjome konfliktuoti, bandžiau sūnų atvesti į protą. Ir su marčia kalbėta, tačiau ji mane pasiuntus toli, nieko nenori girdėti. Širdis plyšta matant, kaip vaikas eina šunkeliais.

Kaltinu dėl visų šių nesėkmių tik marčią. Kai ji pasirodė mūsų gyvenime, viskas eina velniop. Labai skaudu ir pikta, norėčiau, kad ji dingtų ir paliktų mano sūnų ramybėje.

Moteris vyrams turi didelę galią, gaila, kad kartais meilė vietoj to, kad būtų varomoji jėga, gali sunaikinti. Tebūnie būsiu anyta, velnio pramanyta, bet prakeikta diena, kai marti peržengė mano namų slenkstį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)