Vienoje rusų mokykloje tėvų susirinkime buvo pranešta, kad direktorė nusprendė įvesti vieningą uniformą 1-5 klasių mokiniams. Kol kas viskas skamba gerai, tačiau...

Uniformas užsakyti galima tik vienoje įmonėje, kur vienos uniformos kaina mergaitei (sarafanas, kaklo raištis ir švarkelis) siekia 500 Lt. Taip pat buvo pasakyta, kad niekur kitur tokių uniformų, net tokio audinio gauti neįmanoma, nes tai vienintelis ir užpatentuotas toks audinys Lietuvoje.

Aš asmeniškai prieš uniformas, tačiau jei lieptų, tai nusipirkčiau, bet... Ne už tokią kainą. Aš viena auginu du į mokyklą einančias mergaites, tad man kasmet reikėtų tai įmonei, kuri siuva uniformas, „padaryti“ 1000 Lt apyvartą?

Aš pati esu siuvėja-technologė, turiu siuvimo inžinerijos bakalaurą. Kodėl turėčiau pirkti iš tos vienintelės įmonės už milžinišką kainą?

Jei direktorės tikslas būtų tiesiog įvesti uniformas ir būtų pasirinktas variantas, prieinamas visiems, pavyzdžiui, tamsiai mėlynas švarkelis ir sarafanas/kelnės. Tuomet, manau, tėvai nesupyktų, tačiau šiuo atveju aiškiai matomas tikslas sukurti tam tikrai įmonei pelną, o ne padaryti mokyklos koridorius estetiškesnius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!