Viskas prasidėjo kartu su pamokomis. Dvyliktokai kartu su vienuoliktokais vedė pamokas kitiems mokiniams (nepakankamas skaičius mokinių dvyliktoje klasėje, kad visus mokytojus pavaduotų). Nors pamokos nevyksta, mokiniai vaikščioja po mokyklą, kelia triukšmą ir taip atkreipia tikrųjų mokytojų dėmesį. Taip susilaukėme neapykantos iš šventei skirtų žmonių. Juk jiems ši diena ir skirta... Negražu.

Kitas, didžiulį šleikštulį keliantis dalykas – mokinių alkoholizmas. Tiesiog besotis nesustojamas gėrimas. Einant iš klasės į klasę jautėsi alkoholio kvapas. Toks didelis, kad vos tik įėjus į patalpą, norisi atidaryti langus ir eiti... toli.

Patys mokiniai – lyg be perstojo dvidešimt metų geriantys alkoholikai, kuriems niekas nesvarbu, tik dar vienas gurkšnis to suknisto gėrimo. Vyrai moterys... Oi, atsiprašau – MERGAITĖS ir BERNIUKAI. Žiauru.

Sutikus vieną jaunesnį mokinį, sužinojau, kad ir jis pats gėrė kartu. Paklausęs, kas jiems nupirko alkoholinių gėrimų, jo atsakymas buvo parodymas pirštu į tam tikrus asmenis miesto centre, sėdinčius, lyg kažko laukiančius. Čia tie patys žmonės, kuriuos pamačius rausiantis po konteinerius nenustebtum. Aš visados juos laikydavau tiesiog nusiritusiais, bet dabar jie man – tiesiog nieko neverti, griaunantys jaunų žmonių gyvenimą, lyg linkėdami tokios pačios lemties kaip sau. Nekenčiu.

Didžiausias įvykis turbūt buvo per pertrauką tarp ketvirtos ir penktos pamokos. Jaunas žmogus, eidamas į kitą pamoką, tiesiog apsivėmė. Ėjo ir apsivėmė. Tiesiog. Neįtikėtina. Nežmoniška. Kiek jam metų? Ir prigėrė tiek, kad apsivemtų vidury mokyklos? Kaip? Aš vis dar netikiu... Tikrai norėčiau, kad taip nebūtų, bet... Nėra.

Aš visiškai suprantu mokinius – jie mano, kad dvyliktokai geri, ir leis jiems bet ką daryti, bet mūsų mokyklos tradicijos (pakeisti mokytojus) tikslas – pažiūrėti, ar mes sugebėtumėme atlikti tokį darbą. Ir prašau, nekaltinkite mokytojų už vaikų neprižiūrėjimą, kiekvienais metais pavaduojant juos, per Mokytojų dieną tokių dalykų neįvykdavo. Tik šį kartą toks incidentas nutiko. Kraupu.

Mokytojų diena – šventė mokytojams, kurie tiek dirba dėl mūsų, stengiasi. O mes (nesakau, kad 100 proc. visi ), nesugebame atrasti pagarbos, kantrybės elgtis santūriai per jų dieną. Apmaudu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, norite paprieštarauti? Pasidalinkite savo nuomone! Jūsų minčių laukiame žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: