Prie „Maximos“ durų atsiradau prieš 8 val., taigi durys dar nebuvo atvertos, o žmonių – minia. Keistai pasijutau ieškodama kur pastatyti automobilį tokį ankstyvą rytą, tačiau suradusi, prisijungiau prie laukiančiųjų.

Durys atsivėrė ir... o siaube, žmonės pradėjo bėgti. Nesupratau, kaip elgtis man – bėgti su minia ar pasitraukti į šoną, kad nesumintų. Prekių vežimėlio neėmiau (beje, vargu ar būčiau spėjus pagriebti vieną), nes ketinau pirkti, tik knygas ir pora žaisliukų.

Taigi veiksmas tęsiasi: žmonės visi kažkur bėga. Supratingi vyrai jau užsiėmė eiles prie kasų su tuščiais vežimėliais ir laukia, kol žmonos ir draugės atneš prekes.

Knygų skyriuje žmonių mažai – suirutė, kol kas nepasiekė šio kampelio, o gal tiesiog knygų mėgėjai dar miega. Radusi, ko ieškojau, nukeliavau iki žaislų. Siaubas! Dabar supratau, kur lėkė visa ta minia – į žaislų skyrių.

Tėveliai, močiutės, ko gero, bijodami, kad Kalėdų senis nepasirodytų šiemet labai kuklus, į vežimėlius krovė viską. Populiariausia prekė – „LEGO“. Mamos pešėsi dėl „Barbių“, o močiutės krovė tai, kas buvo po ranka. Įsisukau ir aš į tą lėtai judančią minią... priėjusi prie mažiesiems skirtų barškučių, išsirinkau patikusius, ir nešama žmonių srauto, ištrūkau iš žaislų skyriaus.

Neskubėdama nuėjau iki „Express“ kasą ir sumokėjus už knygas bei žaisliukus, pasukau durų link... o žmonės vis plūdo į vidų. Ko gero, jų dar daugiau prisirinks, nes 9 val. duris atvėrė visos „Akropolyje“ esančios parduotuvės.

Išvažiuodama iš aikštelės stebėjau nusidriekusią eilę „Akropolio“ link. Sėkmės stipriausiems!!!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!