Kaip bebūtų, nusprendžiau žygiuoti Gedimino prospektu ir palaikyti LGBT bendruomenę, kad ir kas benutikų. Prie manęs prisijungė ir draugė. Kartu neturėjom ko baimintis, o ir nebuvo ko. Sulaukėm pasiūlymo prisijungti prie Soho autobuso, kuriame visų eitynių metu vyko trankus vakarėlis. Dar prieš prasidedant eitynėms puošėme autobusą, tad matėme, kiek visko vyko: būriavosi policija, rinkosi džiugiai nusiteikę palaikantieji, daug žiniasklaidos.

Galiausiai eitynės prasidėjo. Nustebino tai, kad žygiuoti Gedimino prospektu susirinko daug žmonių. Vadinasi, jau nemaža dalis žmonių yra atviri, šiuolaikiški, tolerantiški ir mąstantys, o ne riboto mąstymo. Kitas džiuginantis dalykas - iš eitynes stebinčiųjų pusės netrūko šypsenų, plojimų, palaikymo šūksnių. Netrūko ir piktų žvilgsnių, užgauliojimų, bet savo akimis matytas pavyzdys tiesiog pamalonina: ties „Mc Donald“ būrys piktai nusiteikusių jaunuolių bandė visaip vaipytis, piktai mėtė replikas, tačiau šalia jų palaikantys žmonės, privažiavus mūsų autobusui, ėmė šaukti ir ploti, o jiems neliko ko daryti - pasimetė jaunuoliai ir galvas nuleido. Būta ir daugiau tokių pavyzdžių.

Ką visa tai reiškia? Drąsiai galiu teigti, kad renginys pavyko. Lietuviai tampa sąmoningesni ir kas žino, gal po trejų metų tai bus šventė, kurios pasižiūrėti ir palaikyti atvyks ir tam nepritariantis Vilniaus meras Artūras Zuokas?

Pabaigai noriu palinkėti visiems stengtis priimti kitą tokį, koks jis yra, neatsižvelgiant į tai, ką žmogus myli, kokios spalvos rūbais yra apsirengęs, ką dirba ar kokios išskirtinės jo būdo savybės. Žinote ką? Mylėkite vieni kitus! Visi skirtingi, bet tuo pačiu metu - visi lygūs...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome jūsų – pasidalinkite savo istorija, kodėl ir kaip atsidūrėte vienoje iš eitynių barikadų pusių.

Papasakokite, kodėl nusprendėte dalyvauti eitynėse „Už lygybę“! Kas paskatino jus žygiuoti Gedimino prospektu? O gal norite pasidalinti, kodėl nusprendėte į renginį neiti?

Laukiame Jūsų nuomonių iki rugpjūčio 2 d. el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eitynės“.

Vienas iš nuomonę atsiuntusiųjų gaus dovanų dvi knygas: T. Shah „Timbuktu“ ir J. Vaillant „Tigras“.