Visą laidą galėjai susipažinti su aiškia šios „kandidatės“ nuomone dėl artėjančių rinkimų. Ji palaiko atominės elektrinės projektą, ne kartą gynė reaktoriaus statybą Lietuvoje, nemėgsta Vilniečio kortelės, o dėl kandidatavimo artėjančiuose rinkimuose pamiršo rinkėjams tik prisipažinti – ar kandidatuos, ir jei taip, koks jos partijos numeris.

Keistai atrodė ir Rasa Juknevičienė, kuri beveik viena užpildė iš rinkėjų lėšų apmokamos laidos eterį – pasisakė dėl visko ir visų, ir ne po vieną kartą. Kai tuo tarpu kamerai per klaidą pametus Rasos Juknevičienės veidą, salėje būdavo ne viena iškelta ranka – tai nei R. Miliūtei, nei R. Juknevičienei nerūpėjo. Netgi susidarė įspūdis, kad abi toje pačioje partijoje ir dalyvaus 2012 m. LR Seimo rinkimuose.

Labai norėtųsi po šios laidos išgirsti ir Vyriausios rinkimų komisijos vadovo Zenono Vaigausko nuomonę, kuris ne kartą garsiai rėkė apie šios organizacijos taikomą lygiateisiškumo principą, kuris šioje laidoje kažkaip netikėtai, gal per klaidą, buvo labai pamirštas. R. Miliūtė net ne kartą šaukė, kad reikia išjungti vieno ar kito kandidato mikrofonus. Tikriausiai pati jaudinosi, kad nespės pasisakyti.

Taip, prisipažinsiu, norėjau išgirsti daugiau partijų, kurių šiuo metu nėra valdžioje, nuomones, bet pasidžiaugiau tik R. Miliūte, už kurią, supratau, nebalsuosiu. Dėl kelių elementarių priežasčių: nepritariu, kad Visagine būtų statoma atominė elektrinė, ir nesutinku su konservatorių vykdyta politika Lietuvoje. Tą tik patvirtino debatų laidoje pasakytas R. Juknevičienės sakinys, kad visi konservatorius kaltino, kad jie neskatino verslo, ir štai prašau, jį paskatino - Atominės elektrinės projektu.

Deja, šis skatinimas galėjo prasidėti kadencijos pradžioje, kuomet buvo galima aiškiai visiems pasakyti, kur bus laidojamos atliekos, liekiančios po atominės elektrinės. Kažkaip R. Miliūtei, taip stipriai atstovaujančiai balsuotojų interesams, šis klausimas taip ir neparūpo, o juk ji - didi šios srities ekspertė.

Nuomonė po balsavimo – niekada nebuvo taip skaudu suprasti, kad net visuomeninis kanalas neatstovauja Lietuvos piliečiams, atstovauja tik kišenėms, kurios tikrai didesnės, negu mano.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!