Daugelyje mokyklų buvo paskelbti karantinai, vaikai nėjo į mokyklas. Kaip manote, kas geriau – atostogos ar karantinas? Kalėdų atostogų sąskaita mokslo metų pailginti nepavyko, tiksliau – dėl karantino jie sutrumpėjo daugiau, nei buvo planuota pailginti. Gyvenimas rodo – šiuo atveju mažiau yra daugiau. Tai gal geriau Kalėdų atostogas palikti tokias, kokios buvo anksčiau?

Sutrumpintos ir vasaros atostogos. Planuota mokytis iki Joninių. Ką turime? Ogi mokslai baigėsi praktiškai birželio 12 d. Dėl karščių. Keistoka ŠMSM politika: jei šalta, į mokyklas galima neiti, nors mokyklose tikrai normali temperatūra: tiesiog, kad kelionės metu vaikai nenušaltų. Vien dėl kelionės į mokyklą. Tai ištransliuota labai aiškiai, dar kasmet primenama per kiekvieną orų prognozę, artinantis šalčiams. O kai karšta, į mokyklą gali leisti neiti tik mokyklos vadovas. Bet vadovas juk gali ir neleisti, jei jam, sakykime, visada šalta, o per karščius pagaliau pasijunta normaliai. Gal reikėtų suvienodinti?

Šiuo metu šis klausimas svarstomas. Bet siūlymas trumpinti pamokas atrodo juokingai. Juk per šalčius pamokų netrumpina ir nesiūlo į mokyklą atvykti orui sušilus, apie kokią 10 val. ryto, ir dalyvauti sutrumpintose pamokose. Aiškiai pasakyta, kad galima neiti. O per karščius jau kitaip – rekomenduojama mokytis iki leistinos temperatūros normos. O į namus kaip tada grįžti? Kai temperatūra autobuse, pasibaigus sutrumpintoms pamokoms, viršija 40 laipsnių? Kodėl svarstoma tik apie temperatūrą patalpose?

Manau, nėra ką svarstyti. Jei dieną žadami karščiai – jokių pamokų, likti namuose, ir taškas. Užtenka vienintelio sakinio, kaip ir šalčių atveju.

O dėl mokslo metų – laikas atsipeikėti. Pažaidėme dvejus metus ir gana. Vasara vaikams turi būti skirta atostogoms, vyresniems – gal ir darbui. Tik ne pamokoms.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.