Negi sunku prieš piktinantis padaryti keletą dalykų. Taigi prieš klykdami apie lygiavertę konkurenciją, padarykit keletą žingsnių.

1. Nusiimkite treningus. Užsidėkit švarką ir pasiriškit kaklaraištį. Bent jau įsėdęs klientas nesijaus patekęs į 90-ųjų bandito rankas. Nusiplaukit mašinas ir išsiurbkit jas. Šypsokitės. Nuneškit lagaminus. Nerūkykit mašinose, net jei nėra klientų. Taip net ir arbatpinigių galėsit tikėtis.

2. Nesukčiaukit. Įsigykit banko kortelių skaitytuvus ir nesusiraukite, kai kelionės pabaigoje paprašau kvito. Taip bent žinau, kad sumokat mokesčius. Taip, mokesčius, už kuriuos jums vėliau bus mokama pensija, bent jau bazinė, nes didesnės vogdami iš valstybės ir neužsidirbsit. Mokesčiai, už kuriuos aš ir visi mes, jus gydysim pakirstus infarkto 50-aisias gyvenimo metais, berūkančius kontrabandines cigaretes.

3. Neklausykit savo rusiškos muzikos. Ir apskritai, įsėdus žmogui paklauskit, ar jis nori klausyti muzikos. Beje, mano keiksmažodžių arsenalas irgi pakankamai gausus, tačiau aš nevartoju jo viešai, dirbdamas savo darbą arba bendraudamas su nepažįstamais žmonėmis. Todėl man nereikia pamokų, kaip jį praplėsti, kurias aš nuolat gaunu girdėdamas jus besikalbančius su kolegomis ar „centriuku“ radijo stotimis.

4. Nusiriškit tas smirdančias koloradines „georgijevskas“ juosteles, kurias mačiau pas keletą egzempliorių. Nes čia tai jau net ir nėra ką komentuot.

Keletas nesudėtingų, beveik nieko nekainuojančių žingsnių, jus paverstų iš „taksiorų“ ir „dušmanų“ į gerbiamus vairuotojus.

Ir žinoma, čia ne tik Vilniaus taksistų bėdos, o ir Kauno, ir daugumos kitų miestų. Man gaila, kad Kaune kol kas nėra „Uber“. Bet visai smagu, kad čia atėjo kitas vežėjas, kuris pakėlė kartelę į aukštesnį lygį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Galbūt turite visai kitokią nuomonę? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: