Iš vakaro aliejaus buvo likę mažai, o ryte atsikėlęs vyras sunaudojo ir tuos likučius butelio dugne. Kada aš pamačiau tuščią aliejaus butelį? Trisdešimt minučių iki atvažiuojant svečiams.

Gyvename užmiestyje, tad kol vyras būtų suvažinėjęs iki parduotuvės, būtų per vėlu. Greit sumečiau, ką daryti. Supjausčiau filė gabalus plonesnėmis išklotinėmis, išėjo kaip tik dešimt kepsnių (gerai, jei kas norėtų pakartoti).

Pabarsčiau druska ir citrinpipiriais. Tada visus išdėliojau kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Pašlaksčiau sojos padažu, kad būtų dar minkštesni. Ant viršaus uždėjau po griežinėlį pomidoro, kelis griežinėlius pievagrybių, ir pradėjau kepti. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių, o tada, prieš pat pasirodant svečiams, ant kepsnių uždėjau po lapelį sūrio ir įkišau atgal į orkaitę, kol baigs kepti. Iš esmės gaminimas truko 5 minutes, o paskui tik orkaitė.

Vietoj keptuvėje keptos vištienos meduje visi gavo po gardų sūriu užkeptą kepsnį tiesiai iš orkaitės. Ši greita variacija ir išsisukimas iš padėties mums taip patiko, kad iki šiol kartais kepame tokius kepsnius vakarienei. Pamėginkite ir jūs!

Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano patiekalo istorija“: papasakokite apie jūsų namuose mėgstamą receptą ir kaip jis atsirado šeimoje, ir laimėkite puikius prizus. Patiekalas gali būti ir šventinis, ir kasdieninis, ir gimęs visai netikėtai... Laiškų lauksime pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją