Žmonės dažnai geriau suvokia vaizdingas alegorijas (palyginimus, jei jau paprasčiau norite) negu tiesiog ekvilibristiką (žongliravimą, mandrą pateikimą, jei vėl norite paprasčiau) skaičiais.

Taigi, kodėl mums svarbūs šie rinkimai, pradėtų darbų įgyvendinimas ir pasitikėjimas konkrečiomis politinėmis jėgomis?

Jeigu jūs žvejys:

Suprasite, kad prileidus mailiaus į tvenkinį rytojaus dieną dar negalėsite džiaugtis kelių kilogramų karpiais ant savo stalo. Jeigu Jums su šypsena siūlys tinklus, sakydami „mes žinome kaip“ – nesusigundysite, nes galiausiai liksite ir be žuvų, ir be tinklų.

Greičiausiai jūs tiesiog dirbsite, o po metų kitų nusipirkę žvejybos ir prekybos leidimus žuvimi vaišinsite ne tik savo šeimą, bet ir visus norinčius.

Jeigu jūs statybininkas:

Žinote, kad dvi plytos, sudėtos viena ant kitos, nereiškia namo, o milijonas bet kaip sulipdytų plytų – nuolatinio darbo ir pajamų. Norite, nepaisant to, jog „svarbiausia - žmogus“, svarbiausių žmonių sąrašas nebūtų pridedamas.

Saulė visada kyla iš rytų, tačiau savo kambario langus norėtumėte orientuoti į vakarus. Jūs nesakysite „krizės Lietuvoje nebus“, jūs rinksitės tuos, kurie ragina pasirengti kitai. Jeigu jums nors kiek įdomu, kaip stato japonai, jūs žinosite, ką veikti balsavimo kabinoje.

Jeigu jūs kirpėjas:

Atsargiai vertinsite girto teisėjo norą nudažyti jam plaukus violetine spalva. Gal greičiau liepsite eiti pasivaikščioti ir grįžti išsiblaivius. Abejojančiam tiesiog patarsite, kad konservatyvi klasika visada madoje.

Jeigu jūs vadybininkas:

Įvertinsite, kad verslo projektas, prie kurio nori prisidėti kitos valstybės - puiki proga įgyti naujų patirčių ir tapti nepriklausomam. Kažin ar norėsite savo patirtį ir finansus patikėti krepšininkams ar traktorių padangų vartytojams. O paskambinę savo partneriams Lietuvoje visada norėsite išgirsti lietuvišką pasisveikinimą.

Jeigu jūs vyras:

Žinote, kad raudonos rožės kartais duria, o beviltiški naftalininiai pažadai – nuvilia. Jums neimponuoja apkūnios moteriškės su pintinėmis ant kurių (pintinių... gal?) dar likęs sovietinis GOST‘as. Jums labiau patinka modernesnės moterys – aštraus proto, madingos šukuosenos ir (būna, pasirodo) mokančios elgtis tiek su savo, tiek su svetimais pinigais.

Jeigu Jūs moteris:

Jus erzina liūdnojo vaizdo riteriai, lemenantys apie valstybės valdymą, tačiau namie nesusitvarkantys su savo „bolonkemis“. Žinote, kad „tvirtos rankos“ atstovai namie muša savo žmonas ir girtauja virtuvėse, todėl renkatės laiko patikrintus „ugnį ir vandenį“ praėjusius draugus. 

Jeigu Jūs mylite Tėvynę – ateisite balsuoti – šie rinkimai labai svarbūs!